ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Εκβίαζε μαθήτριες για να του στέλνουν άσεμνες φωτογραφίες

Βόλος: Εκβίαζε μαθήτριες για να του στέλνουν άσεμνες φωτογραφίες
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένας 47χρονος στον Βόλο εκβίαζε ανήλικα κορίτσια να του στέλνουν φωτογραφίες από προσωπικές τους στιγμές, παριστάνοντας των 19χρονο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δίκη του άνδρα έχει οριστεί για σήμερα, Δευτέρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου έκανε τον 19χρονο και συνομιλούσε με ανήλικες μαθήτριες στον Βόλο, την περίοδο από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2014, όταν και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο φερόμενος ως δράστης κατάφερε να αποσπάσει φωτογραφίες από τις κοπέλες σε προσωπικές τους στιγμές και εν συνεχεία τις εκβίαζε πως θα τις στείλει σε συγγενικά τους πρόσωπα. Για να μην το κάνει, απαιτούσε κι άλλες φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο. Έπειτα, απειλούσε τα θύματα πως θα αναρτήσει τις εικόνες στο διαδίκτυο.

Μία από τις μαθήτριες, ενημέρωσε την οικογένειά της για όσα συνέβησαν, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του άνδρα, που χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να συνομιλεί με τις κοπέλες, στο οποίο όταν κατασχέθηκε βρέθηκαν αρχείο με υλικό παιδικής πορνογραφίας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του magnesianews.gr.

Η υπόθεση εισάγεται για πρώτη φορά στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ