ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δέκα μήνες φυλακή για τους Γερμανούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία

Κρήτη: Δέκα μήνες φυλακή για τους Γερμανούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία
Pixabay

Σε δέκα μήνες με αναστολή καταδικάστηκαν οι δύο Γερμανοί στρατιωτικοί που κατέβασαν από τον ιστό την ελληνική σημαία αναρτώντας τη γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού στα Χανιά.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων υποστήριξαν ότι ήταν απερισκεψία και εξέφρασαν την μεταμέλεια τους χωρίς όμως να πείσουν την έδρα.

Πρόκειται για δύο 23χρονους οι οποίοι υπηρετούν στην ΝΑΤΟική δύναμη. Την Κυριακή συνελήφθησαν ενώ «κατέβασαν» ελληνική σημαία για να υψώσουν τη γερμανική, στην περιοχή του Σταυρού.

Οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, οι δύο νεαροί βρέθηκαν στην περιοχή κάνοντας πεζοπορία, ενώ έφθασαν μέχρι το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλιστα είναι αρχαιολογικός χώρος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους υποστήριξαν ότι πάνω στον ενθουσιασμό τους που είχαν φθάσει στη κορυφή του σημείου κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν τη γερμανική, χωρίς όμως, όπως είπαν, να επιδιώκουν με την πράξη τους αυτή να προσβάλουν ή να βεβηλώσουν το ελληνικό σύμβολο.

Σημείωσαν μάλιστα, ότι δεν πέταξαν ούτε έσκισαν την ελληνική σημαία, αλλά την τοποθέτησαν κάτω από μια πέτρα για να μην την πάρει ο αέρας.

Οι δύο νεαροί αύριο Τρίτη, αναμένεται να επιστρέψουν στη χώρα τους, όπου θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις από την καταδίκη τους από το ελληνικό δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ