ΕΛΛΑΔΑ

Σε λευκό κλοιό από την Κυριακή η Ροδόπη και η Ξάνθη

Σε λευκό κλοιό από την Κυριακή η Ροδόπη και η Ξάνθη
EUROKINISSI

Σε λευκό κλοιό από τo πρωί βρίσκονται οι νομοί Ροδόπης και Ξάνθης, με το χιόνι μέσα στις πόλεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης να ξεπερνά τους δέκα πόντους.

Η κίνηση στην Εγνατία Οδό κατά μήκος των δύο νομών διεξάγεται κανονικά, συστήνεται όμως στους οδηγούς να είναι προσεχτικοί καθώς όσο περνά ή ώρα αυξάνεται ο κίνδυνος παγετού στο εθνικό δίκτυο.

Ειδικότερα, από το 31ο χιλιόμετρο Ξάνθης - συνόρων και έως τη συνοριακή διάβαση του Αγίου Κωνσταντίνου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ο δήμαρχος του ορεινού δήμου της Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, που βρίσκεται στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, συστήνει στους πολίτες να μην κινούνται μέχρι αύριο το πρωί στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο εάν δεν είναι μεγάλη ανάγκη.

Επίσης, απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων για τους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Ξάνθης, μεταξύ Καρυώφυτου- Λειβαδίτη και Δασικού χωριού.

Στην πόλη της Ξάνθης η κίνηση των οχημάτων προς την παλαιά πόλη γίνεται μόνο με τη χρήση αλυσίδων, ενώ οι αλατιέρες του δήμου επιχειρούν να αποκαταστήσουν την κίνηση των οχημάτων στα πιο δυσπρόσιτα σημεία της περιοχής.

Παράλληλα, στον ορεινό όγκο της Ροδόπης συνέργεια με αλατιέρες του δήμου Αρριανών επιχειρούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους στα πιο ορεινά χωριά, όπως είναι η Άνω Βυρσίνη, ο Κάρδαμος, η Μυρτίσκη, η Κύμη, ο Κέχρος, ενώ αποκλεισμένος παραμένει ο οικισμός της Χλόης, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αλλά και στο πεδινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ροδόπης παρουσιάζονται προβλήματα στην κυκλοφορία, με τον δήμαρχο Μαρωνείας -Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να συστήνει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αλυσίδες εφόσον κινούνται από τη γέφυρα του ποταμού Λίσσου προς την κωμόπολη της Ξυλαγανής, από τον οικισμό της Μαρώνειας προς την Κρωβύλη-Μέστη-Βέλκιο, στο ύψος της παλαιάς εθνικής οδού Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, καθώς και σε τμήματα του ημιορεινού επαρχιακού δικτύου μεταξύ Βέννας-Σαλμώνης-Στρύμης-Διώνης και Κρωβύλης, αλλά και στα υψώματα των Σαπών κατά μήκος της επαρχιακής οδού Κομοτηνής-Σαπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ