ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Μαζικά στο νοσοκομείο μαθητές μετά από εκδρομή

Ναύπλιο: Μαζικά στο νοσοκομείο μαθητές μετά από εκδρομή
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Ναυπλίου το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν δεκάδες παιδιά ηλικίας 14-15 ετών πήγαιναν το ένα μετά το άλλο στη νοσηλευτική μονάδα που εφημέρευε, με συμπτώματα εμετού, διάρροιας και πυρετού.

Τα 18 παιδιά προέρχονταν από σχολείο της Κατερίνης και τα δύο από σχολείο της Κοζάνης που βρίσκονταν στο Ναύπλιο στο πλαίσιο πενθήμερης εκδρομής. Εκτός από τα παιδιά προσήλθε στο νοσοκομείο και ένας καθηγητής, με τα ίδια συμπτώματα.

Στο νοσοκομείο επικράτησε πανικός, αλλά χάρη στην ψύχραιμη αντιμετώπιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τα συμπτώματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ οι μαθητές συνέχισαν να προσέρχονται στο νοσοκομείο και την Κυριακή.

Όλοι τους διέμεναν σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, πέριξ του Ναυπλίου.

Όπως δήλωσε η εφημερεύουσα παιδίατρος, Γεωργία Παναγοπούλου, στο anagnostis.org, όλοι παρουσίαζαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε γαστρεντερίτιδα. Τα συμπτώματα αυτά θα μπορούσαν να οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση, αλλά και σε κάποια ίωση, άπλυτα χέρια, κλπ.

Τα μισά περίπου παιδιά νοσηλεύτηκαν για ένα περίπου 24ωρο, καθώς σήμερα Δευτέρα τους δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ