Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για «κουδούνι στις εννιά»
Η επιστηµονική κοινότητα το συνιστά, ο υπουργός Παιδείας το θέλει, αλλά τα πρακτικά προβλήµατα είναι πολλά. Ο λόγος για την έναρξη των σχολείων στις 09:00 το πρωί, πρόταση που έγινε από τον Κώστα Γαβρόγλου και η οποία αυτήν τη στιγµή συζητείται στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι «προχωρά η διαδικασία προκειμένου από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 09:00».
Όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της στο κρατικό κανάλι, η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα δημοτικά αλλά στα γυμνάσια και λύκεια, ενώ σήμερα αναμένεται και συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ για να συζητήσουν το θέμα.
Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει, για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου. Σύμφωνα πάντως με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 09:00 το πρωί αντί στις 08:15 που ισχύει σήμερα.
Έντονος είναι ο προβληματισμός από γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο και θα πρέπει να κινούνται δύο διαφορετικές ώρες.
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Αλμπανέζι ζητά συγγνώμη για δήλωσή του ότι θα κοιμόταν με την Κάιλι Μινόγκ
15:28
Κρήτη: 42χρονη βασάνιζε έναν μήνα 55χρονη που φιλοξενούσε - Της έκοψε τα μαλλιά με μπαλτά - Βίντεο
15:25
Γεραπετρίτης για ένταξη Τουρκίας στο πρόγραμμα των F35: «Δεν υπάρχει ζήτημα άρσης των περιορισμών»
15:18
Μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια προκαλεί το νέο σύστημα ελέγχου συνόρων - Εξετάζονται μέτρα από την ΕΕ
15:14