Ζάκυνθος: Νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ

Νέα σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00 στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο της ισχυρής δόνησης εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και ζημιές.
Η έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείταιαπό το πρωί της Τετάρτης, ενώ σε δύο μόλις λεπτά σημειώθηκαν δύο σεισμοί που ξεπέρασαν τα 3 Ρίχτερ και έγιναν αισθητοί στο νησί.
Συγκεκριμένα στις 18:15 σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 3,6 Ρίχτερ, 25 χλμ δυτικά της Ζακύνθου, ενώ ακολούθησε άλλος ένας στις 18:17, μεγέθους 3,7 Ρίχτερ,19 χλμ. δυτικά – βορειοδυτικά του νησιού, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Περίπου στις 19:00 σημειώθηκε και τρίτη σεισμική δόνηση, με μέγεθος 3,1 ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, κατά το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.
Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως από το πρωί έχουν σημειωθεί περισσότερες από 10 μικρές σεισμικές δονήσεις, χωρίς ωστόσο να ανησυχούν οι σεισμολόγοι.





Οι μεγάλοι χαμένοι των δασμών που ανακοίνωσε ο Τραμπ - Αυτή είναι η πιο ευάλωτη χώρα της Ευρώπης
22:40
Τουρκοκύπριοι κατά Τουρκίας: Επιστολή σε Χριστοδουλίδη - Ζητούν προσφυγή στη Χάγη για τα κατεχόμενα
22:29
Ξέσπασαν 39 πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο
22:18.jpg?t=GxtTi6jIwIv3gYB6JgneSQ)
Επείγουσα αεροδιακομιδή εγκυμονούσας από τη Νάξο στο Νοσοκομείο Σύρου
22:06