ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης

Κλειστός ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας για το υπόλοιπο της ημέρας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και έτσι, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κρατήσει κλειστό τον αρχαιολογικό χώρο.

Το απόγευμα της Τετάρτης κεραυνό έπεσε στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, δύο τουρίστες και δύο αρχαιοφύλακες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι δύο τουρίστες αποχώρησαν, ενώ οι δυο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο.

Η μία από τις δύο τραυματίες, υπάλληλος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μίλησε στο Star από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και έδειξε τα τραύματα στην πλάτη της.

«Ήμουν στα εκδοτήρια. Με χτύπησε μια λάμψη και με έριξε κάτω. Πώς βγήκα δεν ξέρω… Και δεν είναι ελαφρά τραύματα αυτά» περιέγραψε η 52χρονη αρχαιοφύλακας, η οποία προσλήφθηκε με 8μηνη σύμβαση.

Όσον αφορά τη δεύτερη τραυματία, η 24χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται και αυτή στον «Ευαγγελισμό» προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζονται ως ασθενείς που χτυπήθηκαν από μεγάλη τάση ηλεκτρικού ρεύματος και για τις επόμενες 48 ώρες από την εισαγωγή τους δεν αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ