ΕΛΛΑΔΑ

Καμπάνια για να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά

Καμπάνια για να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στα ελληνικά νησιά
Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου

Διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στου Έλληνες κατοίκους των νησιών για την υποδοχή που επεφύλαξαν στους πρόσφυγες, έχουν ξεκινήσει ακτιβιστές από όλο τον κόσμο.Στόχος των διοργανωτών της καμπάνιας είναι να συλλέξουν 20.000 υπογραφές προκειμένου να ζητήσουν την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες της Ελλάδας.

«Δώστε την ψήφο σας για να λάβουν οι Ελληνες νησιώτες το Νόμπελ Ειρήνης για τη βοήθειά τους στους πρόσφυγες», είναι ο τίτλος της καμπάνιας ενώ στο κείμενο που συνοδεύει την πρωτοβουλία αναφέται:

«Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο (και πολλοί άλλοι που φθάνουν εκεί από όλο τον κόσμο, μέλη ΜΚΟ και Ελληνες της διασποράς) κάνουν κάθε τι δυνατό για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύρους πρόσφυγες και να αισθανθούν πιο άνετα, παρά το γεγονός ότι και οι ίδιοι έχουν ελάχιστα να προσφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει τη χώρα εδώ και χρόνια. Δείχνουν και εφαρμόζουν στην πράξη τις χριστιανικές αρχές αλλά και το φιλότιμο, την αγάπη, το σεβασμό και τη φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους που τους είναι παντελώς άγνωστοι. Οι πράξεις και οι θυσίες τους δεν περνούν απαρατήρητες καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη παγκόσμιας ειρήνης και της επίτευξης σταθερότητας, ενώ αποτελούν παραδείγματα αγάπης για όλο τον υπόλοιπο κόσμο που θα μπορούσαν να μάθουν από αυτές τις πράξεις».


Η καμπάνια ξεκίνησε στη γνωστή ιστοσελίδα avaaz.com από τις 16 Νοεμβρίου ενώ όσοι ενδιαφέρονται να ψηφίσουν, μπορούν να το κάνουν εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ