ΕΛΛΑΔΑ

«Αν είναι δυνατόν»: Η πρώτη αντίδραση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μετά τη σύλληψή του

«Αν είναι δυνατόν»: Η πρώτη αντίδραση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου μετά τη σύλληψή του
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Εγώ κι ο Θοδωρής μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Αν είναι δυνατόν»: η παραπάνω φράση ανήκει στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και αποτελεί την πρώτη αντίδραση του γνωστού δικηγόρο μετά τη χθεσινή σύλληψή του για τη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο έτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση έλαβαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου.

Μέχρι τότε, οι δυο δικηγόροι θα βρίσκονται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Στο μεταξύ, την εκτίμηση πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας, εξέφρασε ο συνήγορός του, Θρασύβουλος Κονταξής.

Όπως είπε «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί, δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ