ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ελέγχονται και αστυνομικοί για την καταγγελία του βιασμού

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ελέγχονται και αστυνομικοί για την καταγγελία του βιασμού

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η ογκώδης δικογραφία για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών βρίσκονται πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του ενός εκ των δύο δραστών και πιο συγκεκριμένα του 21χρονου Ροδίτη.

Στόχος η αποκάλυψη του προσώπου που φαίνεται ότι επιχείρησε να σβήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου, αλλάζοντας την κάρτα SIM, ενώ ο 21χρονος κρατείτο από άντρες του Λιμενικού.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά την έρευνα που διενεργείται για το βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας και την παράνομη βιντεοσκόπηση της πράξης το 2017, η εφημερίδα «Real News» αποκαλύπτει ότι οι αστυνομικοί στους οποίους απευθύνθηκε η 21χρονη προκειμένου να καταγγείλει το συμβάν, ελέγχονται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Τους τρεις δράστες του βιασμού είχε κατονομάσει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας είχε κατηγορήσει από την πρώτη στιγμή της Αρχές, για προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων.

«Η κόρη μου ήθελε να τους καταγγείλει. Την απέτρεψαν. Αν αυτοί που ήταν στο αστυνομικό τμήμα (σ.σ. Ρόδου) ήξεραν κάποια πρόσωπα ή καταστάσεις ή κάτι άλλο, δεν το ξέρω. Πιστεύω όμως ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά για την κόρη μου», είχε δηλώσει ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός στον οποίο είχε καταγγείλει η Ελένη Τοπαλούδη τον βιασμό της, τη βιντεοσκόπηση αλλά και τον εκβιασμό που υφίστατο από τους δράστες, φέρεται να είπε απευθυνόμενος στο θύμα:

«Άμα βρεις το βίντεο να μας το φέρεις να το δούμε».

Αυτό μάλιστα καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και στην κατάθεσή του.

«Αντί να κάνει τη δουλειά του, έβαλε την Ελένη να κάνει τον αστυνομικό», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας και θείος της δολοφονημένης 21χρονης, Ευάγγελος Γκιουγκής.

Τι έδειξε ο έλεγχος στο κινητό του 21χρονου Ροδίτη

Από τον έλεγχο σε συσκευή κινητής τηλεφωνίας του Ροδίτη, αλλά και από έλεγχο σε δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε, προέκυψε ότι συνήθιζε να περιηγείται σε σελίδες με ερωτικό περιεχόμενο, ενώ είχε διαβάσει σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα την είδηση για την ανεύρεση του αγνώστου ταυτότητας, τότε, πτώματος της φοιτήτριας στην παραλία Φώκιας.

Παράλληλα, όπως προέκυψε στην αρχή του Δεκεμβρίου, αναζήτησε τέσσερις γυναίκες, βλέποντας τα προφίλ τους στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ