ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Νέοι διάλογοι του «εγκεφάλου» της «μαφίας των φυλακών»

Αποκλειστικό: Νέοι διάλογοι του «εγκεφάλου» της «μαφίας των φυλακών»
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εγκληματικές ίντριγκες, διαπλεκόμενες ανθρωποκτονίες και σχέδια για το πώς θα γλιτώσει από τις κατηγορίες για τα συμβόλαια θανάτου που αποκαλούσε συνθηματικά «πακιστανικό κοτόπουλο», περιείχε η καθημερινότητα του «εγκεφάλου» της «μαφίας των φυλακών» μέσα στον Κορυδαλλό, ακόμα και μετά την επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής και την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος.

Η αγωνία του Αλβανού κακοποιού, που κατηγορείται και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειροπούλου, για να μάθει αν οι Αρχές γνωρίζουν την αιτία θανάτου του μέλους της ομάδας του, είναι καταγεγραμμένη και μέσα στις συνομιλίες του.

Περίμενε να μην ανακαλύψουν οι Αρχές ότι ο θάνατος οφείλεται σε στραγγαλισμό και να προχωρήσει το σχέδιο του ότι δήθεν τον δηλητηρίασαν, όπως -δήθεν- είχαν προσπαθήσει να δηλητηριάσουν και τον ίδιο μέσα στη φυλακή. Μάλιστα, παίρνει τηλέφωνα δικηγόρους για να μάθει με σιγουριά το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

«A: Αλο..

Β: Γεια σας με καλέσατε ποιος είναι;

Α: Έλα αγορίνα μου ο Κλόντι είμαι

Β: Έλα φίλε

Α: Τι κάνεις αγόρι μου; Καλά είσαι;

Β: Καλά, εσύ;

Α: Οι εξετάσεις βγήκανε;

Β: Όχι, δεν έχουν βγει ακόμα

Α: Δεν έχουν βγει ακόμα ε;

Β: Όχι, όχι ο ιατροδικαστής τις έχει. Δεν έχουν βγει ακόμα, θέλει ιστολογικές και τέτοια.

Α: Τι κάνουμε;

Β: Πάντως, το πιστοποιητικό θανάτου λέει ότι ο άνθρωπος πέθανε από θέμα στην καρδιά.

Α: Από θέμα στη καρδιά ε;

Β: Ναι, ναι»

Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που σχεδίαζε, μαζί με την προφυλακισμένη δικηγόρο, να αντικρούσει κατά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή τις κατηγορίες για τα συμβόλαια θανάτου με τα 30.000 ευρώ. Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε με τη δικηγόρο, σχεδίαζαν ως πιο πιθανή δικαιολογία ότι όσα έλεγε ο «εγκέφαλος» της μαφίας ήταν αποτέλεσμα χρήσης οινοπνεύματος.

«Δικηγόρος: να μου έχεις απάντηση. Να μιλήσεις με το φίλο σου για να μου πεις για αυτά τα πακιστανικά κοτόπουλα αύριο που θα συναντηθούμε. Τι ακριβώς; Αν εσύ ποτέ μίλησες, πρώτον για πακιστανικά κοτόπουλα, ψήστες δάχτυλα και άφησα σημείωμα. Έχεις πει "..αν έχεις μιλήσει ποτέ εσύ για τέτοια πράγματα και δεύτερον αν ήσουν μεθυσμένος ή πιωμένος όταν μιλούσες. Σημαντικό.

Αλβανός κακοποιός: Χμμ, ναι.

Δικηγόρος: και αν θυμάσαι αν έχεις πει τέτοια πράγματα εσύ και τρίτον αν σημαίνουν αυτά τα πράγματα ο ψήστης δολοφόνος το κοτόπουλο θύμα, το πακιστανικό Πακιστανός και τα τριάντα αμοιβή για τη δολοφονία. Όλα αυτά είναι μαλ..κιες. Βέβαια, γιατί σου είπα όλα αυτά αποτελούν προπαρασκευαστικές ενέργειες ακόμα και αν γινόταν συμβόλαιο θανάτου. "

ΔΗΜΟΦΙΛΗ