ΕΛΛΑΔΑ

Πλήθος κόσμου στο Μέγαρο Μουσικής, στη μνήμη του Περικλή Παναγόπουλου

Πλήθος κόσμου στο Μέγαρο Μουσικής, στη μνήμη του Περικλή Παναγόπουλου

Η μεγάλη αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στο Μέγαρο Μουσικής ήταν κατάμεστη το βράδυ της Τρίτης για την συναυλία κλασσικής μουσικής, σε μια εκδήλωση που πραγματοποίησε η πρέσβης εκ προσωπικοτήτων κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου στην μνήμη του συζύγου της Περικλή Παναγόπουλου που έφυγε από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου σε ηλικία 84 ετών.

Ήταν μια μαγική βραδιά με την Φιλαρμονική Ορχήστρα και τη Χορωδία Αθηνών να ερμηνεύουν την 9η Συμφωνία του Ντβόρζακ και το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Χατζηλοΐζου, με σολίστες τους Τζένιφερ Ντέιβις, Βικτόρια Καρκάτσεβα, Μπέντζαμιν Χιούλετ, και Αλεξάντερ Βινογκράντοφ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υπουργοί όπως οι κκ. Κατρούγκαλος και Βερναρδάκης, πολλοί πρώην και νυν βουλευτές και στελέχη κομμάτων, δήμαρχοι, επιχειρηματίες μεταξύ αυτών οι κκ. Κοντομηνάς, Βερνίκος, η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου, πολλοί καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες του αείμνηστου Περικλή Παναγόπουλου και πολύς κόσμος που ήρθε για να τιμήσει τη μνήμη του.

Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος ήταν μέχρι το τέλος της ζωής του ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας αφήνοντας το στίγμα του στο χώρο του εφοπλισμού καθώς θεωρείται ο αναμορφωτής της ελληνικής ακτοπλοΐας όταν το 1994 δρομολόγησε για πρώτη φορά τα superfast στη γραμμή της Αδριατικής.

Σημαντικό ρόλο στη ζωή του Περικλή Παναγόπουλου έπαιξε η επί 28 χρόνια δεύτερη σύζυγός τους Κατερίνα Παναγοπούλου γνωστή για το κοινωνικό της έργο και την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ