ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαράζ» πληρωμών σήμερα: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

«Μπαράζ» πληρωμών σήμερα: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους
Pixabay

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, καταβάλλεται το επίδομα στέγασης σε όσους υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί.

Επίσης, πληρώνεται το ΚΕΑ Μαρτίου, οι συντάξεις και τα επιδόματα Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.

Το επίδομα στέγασης (ενοικίου) θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτή την ημερομηνία.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών επιδόματος παιδιού για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο ή όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου. Όλες αυτές οι περιπτώσεις θα συμπεριληφθούν στην επόμενη μεγάλη τακτική πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού για το 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά και όπως προβλέπεται, δηλαδή τέλη Μαΐου.

Το Δημόσιο θα καταβάλει σήμερα τις συντάξεις, όπως και το πρώην ΙΚΑ.

Επιπλέον, βάσει της εργατικής νομοθεσίας, έως σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να λάβουν το δώρο Πάσχα.

Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη (25/4) θα καταβληθούν οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ