ΕΛΛΑΔΑ

«Έμεινα 12 ώρες θαμμένη κάτω από συντρίμμια»: Η εξομολόγηση Ελληνίδας για το σεισμό της Λ' Άκουιλα

«Έμεινα 12 ώρες θαμμένη κάτω από συντρίμμια»: Η εξομολόγηση Ελληνίδας για το σεισμό της Λ' Άκουιλα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MASSIMILIANO SCHIAZZA

Πέρασαν 10 χρόνια από τον φονικό σεισμό, ο οποίος κόστισε τη ζωή σε 289 ανθρώπους στην πόλη Λ' Άκουιλα της Ιταλίας. Ανάμεσά στα θύματα κι ένας Έλληνας.

Η αδερφή του άτυχου Έλληνα, ωστόσο, υπήρξε πιο τυχερή, καθώς σώθηκε μετά από 12 ώρες θαμμένη στα συντρίμμια.

Σήμερα, η Διονυσία Κουφολιά «παλεύει» να αφήσει πίσω της τη στιγμή της κατάρρευσης του σπιτιού που έμενε, αλλά και τις αναμνήσεις που τη «σημάδεψαν» μένοντας κάτω από τα χαλάσματα για ώρες, χωρίς οξυγόνο και με σπασμένα αρκετά κόκκαλά της.

Η Διονυσία φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα», όπου περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

Ήταν μεσημέρι της 6ης Απριλίου του 2009 όταν ο Βασίλης Κουφολιάς βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από τα ερείπια της τετραώροφης πολυκατοικίας που διέμενε με την 24χρονη τότε αδερφή του, Διονυσία, έπειτα από το «χτύπημα» του φονικού σεισμού στη Λ' Άκουιλα.

Από τα συντρίμμια απεγκλωβίζεται σοβαρά τραυματισμένη η αδερφή του, η οποία για μήνες περνούσε τις πόρτες των νοσοκομείων για την αποκατάσταση της υγείας της. Η τραγική είδηση κάνει γρήγορα τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας θλίψη στο πανελλήνιο και όχι μόνο.

«Ήμουν 12 ώρες εγκλωβισμένη κάτω από τα ερείπια. Δεν ένιωθα τα πόδια μου και φώναζα με όση δύναμη μου είχε απομείνει για να με ακούσει ο αδερφός μου και οι διασώστες», εξομολογήθηκε η κ. Διονυσία.

«Επισκέπτομαι την πόλη κάθε χρόνο. Στο σημείο που χύθηκε τόσο αίμα και χάθηκαν τόσες ζωές, θεώρησαν σωστό να ξαναχτίσουν πολυκατοικία», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ