Πρωτομαγιά: Χωρίς ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, αλλά και ο σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΣΑΠ «είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς για αξιοπρεπείς αμοιβές και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες.
Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές». Και προσθέτουν «υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».
Σημειώνεται τέλος ότι αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων για μετρό και τραμ.
«Τώρα είναι η ώρα για διπλωματία, νομιμότητα και ειρήνη», λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
11:15
Γκαλιμπάφ και Βανς αναμένονται να εκπροσωπήσουν Ιράν και ΗΠΑ στις συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ
11:10
Κρήτη: Τον εμβόλισε με το αυτοκίνητο και τον έστειλε στο νοσοκομείο μετά από λογομαχία για κτηματικές διαφορές
11:07
Σούπερ ενισχυμένη απόδοση* από το Pamestoixima.gr για την κατάκτηση του Conference League από την ΑΕΚ
11:04