ΕΛΛΑΔΑ

Έξοδος Πάσχα 2019: Χάος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Σε απόγνωση οι εκδρομείς

Έξοδος Πάσχα 2019: Χάος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Σε απόγνωση οι εκδρομείς
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Χάος επικρατεί από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Ηγουμενίτσα.

Το λιμάνι έχει γεμίσει ασφυκτικά με τα αυτοκίνητα των εκδρομέων για την έξοδο του Πάσχα και η κατάσταση φέρεται να... ξέφυγε αρκετές φορές, εξαιτίας της πολύωρης αναμονής που υπέστησαν οι ταξιδιώτες.

Παράλληλα, από νωρίς το πρωί η κίνηση είναι πολύ αυξημένη και στην Αθηνών - Λαμίας αλλά και στην Αθηνών - Κορίνθου, με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός για να διευκολύνει την έξοδο των εκδρομέων προς την επαρχία.

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, λόγω της εξόδου των Αθηναίων για το Πάσχα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου της Αττικής οδού, στη Μαγούλα, αρχίζει το πρόβλημα της κίνησης προς Κόρινθο και συνεχίζεται και στην εθνική οδό μέχρι και την Κακιά Σκάλα.

Μικρή ανάσχεση παρατηρείται στη κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας, όπου λειτουργούν 25 ταμεία στο ρεύμα εξόδου για τη διευκόλυνση όσων αποχωρούν από την πρωτεύουσα.

Αυξημένη, αλλά με σταθερή ροή είναι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων στα διόδια Αφιδνών.

Από το πρωί σήμερα, μέχρι ώρα 10:00, πέρασαν περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 15.000 από την Αθηνών- Λαμίας.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι τις επόμενες ώρες θα κορυφωθεί η έξοδος και θα αρχίσει να εκτονώνεται τις πρώτες απογευματινές ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ