ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2019: Με σύμμαχο τον καλό καιρό, όλη η Ελλάδα γέμισε σούβλες

Πάσχα 2019: Με σύμμαχο τον καλό καιρό, όλη η Ελλάδα γέμισε σούβλες
EUROKINISSI

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό γιορτάζεται το Πάσχα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες από τους επαγγελματίες και μη, για τις παραδοσιακές σούβλες, σε κάθε πόλη της χώρας.

Στο Ναύπλιο, το έθιμο αλλά και η προσέλκυση πελατών θέλει τα παραδοσιακά καταστήματα εστίασης να ψήνουν τα αρνιά στον δρόμο και τα πεζοδρόμια κυρίως της παλιάς πόλης.

Μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και στα γραφικά στενά, τουρίστες και επισκέπτες της πόλης που αυτές τις ημέρες έχουν κατακλύσει το Ναύπλιο, θα γίνουν σήμερα μάρτυρες σε ένα από τα πιο δημοφιλή έθιμα της Ελλάδας.

Σίγουρα λίγοι θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να αντισταθούν στο εθνικό παραδοσιακό φαγητό του Πάσχα, που δεν ειναι άλλο από το αρνί και το κοκορέτσι.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, από νωρίς το πρωί στήθηκαν οι σούβλες, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο σκηνικό στους επισκέπτες!

Στη Λαμία, σύμφωνα με το tvstar.gr οι Λαμιώτες βγήκαν στις γειτονιές α ψήσουν τον παραδοσιακό οβελία, κάνοντας πράξη γι’ ακόμη μια χρονιά το Παραδοσιακό Ρουμελιώτικο Πάσχα.

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 12 το μεσημέρι προσφέρεται το γεύμα αλληλεγγύης για όσους έχουν ανάγκη στον προαύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου, ενώ για το πασχαλινό τραπέζι 700 άτομα έλαβαν προσωπική πρόσκληση, προκειμένου να ζήσουν το Πάσχα ως είθισται, παρά την οικονομική δυσχέρεια την οποία βιώνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ