ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την 8χρονη Αλεξία - Ψάχνουν από πού έφυγε η «αδέσποτη» σφαίρα

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την 8χρονη Αλεξία - Ψάχνουν από πού έφυγε η «αδέσποτη» σφαίρα
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της 8χρονης που δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, ενώ έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στην αυλή του σπιτιού της.

Η 8χρονη Αλεξία, νοσηλεύεται διασωληνωμένη, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν το πιστόλι από το οποίο έφυγε η «αδέσποτη» σφαίρα που τραυμάτισε βαρύτατα την 8χρονη Αλεξία το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται σε γειτονικά σπίτια γύρω από το σημείο που κατέρρευσε το παιδί.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να μεταβεί στη Θήβα ειδικό κλιμάκιο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του όπλου.

Η σφαίρα αφαιρέθηκε χειρουργικά αργά το βράδυ της Κυριακής και βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να προσδιοριστεί ο τύπος του όπλου, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πυροβόλο όπλο, μάλλον πιστόλι.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς έχουν καταγράψει όλους όσους βρίσκονταν στη γύρω περιοχή και έχουν πάρει ήδη τις πρώτες καταθέσεις. Οι έρευνές τους εστιάζονται στο διπλανό χωριό από τις Θεσπιές, το Λεοντάρι. Από εκεί εκτιμούν ότι έφυγε η αδέσποτη σφαίρα.

Συγκλονίζει ο πατέρας: «Είδαμε το παιδί μας μέσα στα αίματα»

Ο πατέρας της μικρής μίλησε τη Δευτέρα στο Open TV, μέσα από το νοσοκομείο, για τις δραματικές στιγμές που βιώνει η οικογένειά του.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήμασταν όλοι μαζί έξω, το παιδί έπαιζε με τα αδέρφια του και το ξαδερφάκι του. Ξαφνικά το είδαμε με τα αίματα. Μακάρι να πάνε όλα καλά και θα μιλήσουμε μετά, δεν αντέχω...» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το κορίτσι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, όταν η σφαίρα το χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το παιδί να πέσει αναίσθητο στο έδαφος, μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας, αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, οδηγήθηκε στη Χαλκίδα όπου οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να διακομιστεί στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ