ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο στην 90χρονη που πουλούσε τερλίκια

ΑΑΔΕ: Δεν θα επιβληθεί το πρόστιμο στην 90χρονη που πουλούσε τερλίκια
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για την 90χρονη γυναίκα που πουλούσε τερλίκια ενημερώθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, που επισκέφθηκε για να ενημερωθεί για την υπόθεση τη ΔΟΥ Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε αμέσως μετά τη συνάντηση με την προϊσταμένη της ΔΟΥ, στόχος της Αρχής είναι να επιδεικνύεται κατανόηση σε περιπτώσεις όπως της 90χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,πρόστιμο δεν μπορεί να επιβληθεί, καθώς δεν υπάρχει κατά σύστημα σύσταση επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περίπτωση της 90χρονης.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε κατανόηση και ευαισθησία στις περιπτώσεις, όπου απαιτείται και η επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με την 90χρονη συμπολίτη μας, αποτελεί έμπρακτη προσήλωση στο στόχο αυτό», δήλωσε ο κ. Πιτσιλής.

«Όμως δεν μένουμε μόνο στη μία περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας», συμπλήρωσε.

«Χρειάζεται ο νομοθέτης να επανεξετάσει συνολικά το σχετικό πλαίσιο κι εμείς στην ΑΑΔΕ είμαστε έτοιμοι να τα δούμε όλα αυτά από κοινού. Κατανόηση, ευαισθησία, αλληλεγγύη και πάταξη της φοροδιαφυγής μπορούν να συνυπάρξουν και θα συνυπάρξουν», κατέληξε ο κ. Πιτσιλής.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της 90χρονης, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ευχαρίστησε για την παρέμβασή του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι «αντιλήφθησαν άπαντες ότι η εκδοθείσα πράξη αντιβαίνει στις αρχές της χρηστής και δημόσιας διοίκησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ