ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα στο Κατάκολο

Νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα στο Κατάκολο
EPA

Μία χελώνα καρέτα - καρέτα βρέθηκε νεκρή από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στην παραλία του Καβουρίου στο Κατάκολο, ενώ άλλες δύο καταγγελίες για τραυματισμένες χελώνες έγιναν γνωστές στη Λιμενική Αρχή.

Στην περίπτωση της νεκρής καρέτα-καρέτα στο Κατάκολο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, φέρει πολλά χτυπήματα τόσο στο κεφάλι, όσο και στα πίσω πτερύγια. Το άτυχο ζώο φαίνεται πως βγήκε στην παραλία για να προστατευτεί και εκεί ξεψύχησε αφού υπάρχει στην άμμο μεγάλη ποσότητα αίματος της.

Οι θαλάσσιες χελώνες θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ενώ ο παρατημένος και εν χρήσει αλιευτικός εξοπλισμός, είναι υπεύθυνος για πολλούς θανάτους χελωνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Κατακόλου, υπήρξαν καταγγελλίες και για άλλες τραυματισμένες ή σκοτωμένες χελώνες το τελευταίο διήμερο στην ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και στον τομέα ευθύνης.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, τουλάχιστον δύο ακόμα περιπτώσεις έγιναν γνωστές σε Ζαχάρω και Κάτω Σαμικό, χωρίς όμως να βρεθούν στοιχεία λόγω καθυστερημένης ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ