ΕΛΛΑΔΑ

Κτηνωδία στην Κρήτη: «Σούβλισαν» γατάκι τη Μεγάλη Παρασκευή

Κτηνωδία στην Κρήτη: «Σούβλισαν» γατάκι τη Μεγάλη Παρασκευή
Φωτογραφία αρχείου Ana Beatriz Cholo/National Park Service via AP

Ένα άκρως αποκρουστικό θέαμα αντίκρυσε τη Μεγάλη Παρασκευή ένας κτηνίατρος στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν ένας νεαρός τον επισκέφθηκε με ένα γατάκι, το οποίο άγνωστοι το είχαν «σουβλίσει».

Την απίστευτη κτηνωδία έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πατρίς και σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός είχε βρει το γατάκι πεταμένο στο δρόμο. Ο κτηνίατρος, Γιώργος Πιπεράκης, στον οποίο απευθύνθηκε, περιποιήθηκε άμεσα το ζώο, του αφαίρεσε το ξύλο και του έδωσε αντιβίωση.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν ένα αποκρουστικό θέαμα. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και όμως υπάρχει», δήλωσε στην εφημερίδα Πατρίς ο κτηνίατρος.

Ένα ζευγάρι που βρέθηκε στο κτηνιατρείο εκείνη την ώρα για την γέννα του σκυλιού τους αποφάσισε να υιοθετήσει το γατάκι.

«Είχαμε την αγωνία να πάει καλά η γέννα του σκύλου μας και αυτό που ζήσαμε στο κτηνιατρείο δεν μπορούμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας», δήλωσαν στην εφημερίδα ο Παναγιώτης Κατσιμπίρης και η σύζυγός του Αθηνά.

«Μπαίνει μέσα ένα παλικάρι με ένα σουβλισμένο γατάκι. Το ξύλο από το σουβλάκι το είχαν περάσει από τη μια πλευρά της κοιλιάς μέχρι την άλλη. Κάποιοι το πέταξαν στο δρόμο να πεθάνει. Ήταν μια χουφτίτσα. Τι τους έκανε για να κάνουν κάτι τόσο φρικιαστικό; Ανατριχιάζουμε και μόνο με τη σκέψη αυτού που είδαμε, σοκαριστήκαμε πολύ άσχημα».

Έτσι το ζευγάρι, που είναι γονείς πέντε παιδιών, πήρε το γατάκι σπίτι του μαζί με τα δώδεκα νεογέννητα κουτάβια του σκυλιού τους.

«Η αντιβίωση λειτούργησε πολύ καλά. Το γατάκι μας ήδη νοιώθει καλά, τρώει, τρέχει, παίζει με τα παιδιά μας. Ο καθένας μας το ίδιο θε έκανε, θα το έπαιρνε σπίτι του. Είναι ένα άκακο πλάσμα που κακοποιήθηκε βάναυσα από ανθρώπους που δεν πρέπει να λέγονται άνθρωπο», δήλωσε ο Παναγιώτης Κατσιμπίρης στην εφημερίδα Πατρίς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ