ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Μητσοτάκης: Μετρημένη η δήλωση Τζιτζικώστα

Κ. Μητσοτάκης: Μετρημένη η δήλωση Τζιτζικώστα
AΠΕ-ΜΠΕ/ SIMELA PANTZARTZI

Θετική για τη δική του υποψηφιότητα χαρακτήρισε εμμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα με την οποία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καλούσε τους φίλους του κόμματος να ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο κ.Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μετρημένη δήλωση, η οποία αναδεικνύει μια σειρά από σημεία, στα οποία είχαμε έναν κοινό τόπο στον προεκλογικό αγώνα. Είναι μια δήλωση ουδετερότητας, η οποία όμως έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει. Παράδειγμα η ανανέωση την οποία και εγώ πρεσβεύω, την αντιπαράθεσή του με μηχανισμούς. Σας θυμίζω ότι εγώ έφτασα στο 30% χωρίς να έχω ουσιαστικά στήριξη από κανέναν οργανωμένο μηχανισμό και από κανέναν βουλευτή.

Αλλά και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε μια απευθείας επικοινωνία των πολιτικών με την κοινωνία. Είναι μια δήλωση, πιστεύω, μετρημένη, αλλά επειδή με τον Απόστολο, παρά τις διαφωνίες μας, είχα πει και πριν από την εκλογική αναμέτρηση του πρώτου γύρου ότι σε πολλά από τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση του κόμματος συμφωνούμε».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η εν λόγω δήλωση του κ. Τζιτζικώστα δεν είναι προϊόν συνεννόησης μαζί του και σημείωσε πως πέραν μιας τυπικής επικοινωνίας που είχαν μετά τις εκλογές του πρώτου γύρω δεν είχαν κάποια άλλη επικοινωνία.

Για τον κ. Τζιτζικώστα επισήμανε ότι «κατέγραψε ένα, μια σημαντική τοπική δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα και αυτό εκ των πραγμάτων τον καθιστά ένα σημαντικό παράγοντα για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ