ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πληρώνει ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που δεν του ανήκει

Θεσσαλονίκη: Πληρώνει ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που δεν του ανήκει
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εγκλωβισμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας βρίσκεται ένας 55χρονος στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχει βρεθεί να χρωστά ΕΝΦΙΑ για ένα ακίνητο που δεν του ανήκει, λόγω λάθους στον ΑΦΜ του νεκρού πατέρα του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, βρίσκεται με οφειλή 2.060 ευρώ στο Δημόσιο από ένα λάθος στο ΑΦΜ του νεκρού πατέρα του, για ένα ακίνητο στην Αθήνα που ούτε καν του ανήκει.

Στα τέλη του 2018 ο εκπαιδευτικός έλαβε το ειδοποιητήριο στα χέρια του. Ψάχνοντας έφτασε στην άκρη του νήματος, διαπιστώνοντας πως από το 2011 εκκρεμούσε το χρέος μέσω της ΔΕΗ. Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, το λάθος αναγνωρίζεται, ο ίδιος όμως παραμένει μπλεγμένος στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

«Πήγα στη ΔΕΗ και αναγνώρισε το λάθος και αφαίρεσε τον ΑΦΜ αυτό από τα μητρώα τους και γράφει εκ παραδρομής ότι καταχωρήθηκε το ΑΦΜ του πατέρα μου», δηλώνει ο ίδιος.

Ίδια απάντηση παίρνει και από την εφορία, ωστόσο όχι μόνο δεν διαγράφεται το χρέος αλλά του κατάσχουν χρήματα από τη μισθοδοσία του.

Φαίνεται πάντως πως η περίπτωση του 55χρονου δεν είναι η μοναδική. Όπως τον ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ αλλά και την αρμόδια ΔΟΥ που απευθύνθηκε, έχουν διαπιστωθεί πολλά τέτοια λάθη. Οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν κάθε καλή πρόθεση να βοηθήσουν δυστυχώς όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι, διότι δεν μπορεί να διαγραφεί το χρέος ηλεκτρονικά.

Ο εκπαιδευτικός έχει απευθυνθεί και στο Συνήγορο του Πολίτη, ενώ δεν θέλει να προσφύγει ακόμη στα διοικητικά δικαστήρια καθώς ελπίζει πως έστω και καθυστερημένα θα δοθεί λύση στο λάθος που τον ταλαιπωρεί.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ