ΕΛΛΑΔΑ

Μαφιόζικη δολοφονία στον Πειραιά: Αυτός είναι ο 54χρονος «Κάβουρας» που έπεσε νεκρός

Μαφιόζικη δολοφονία στον Πειραιά: Αυτός είναι ο 54χρονος «Κάβουρας» που έπεσε νεκρός
CNN Greece

Γνωστός με το παρατσούκλι «Κάβουρας» ήταν ο 54χρονος που έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου χτες το βράδυ στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του 54χρονου είχε κλαπεί τον περασμένο Μάρτιο από το Χαλάνδρι και οι δράστες το έκαψαν περίπου 500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας.

Μάλιστα, αυτή την ώρα οι αστυνομικοί κάνουν έρευνα μέσα στο αυτοκίνητο και δεν αποκλείουν οι δράστες να εγκατέλειψαν μέσα σε αυτό το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να σκοτώσουν τον 54χρονο.

Επίσης εξετάζουν με προσοχή μαρτυρία, που αναφέρει ότι οι δράστες αφού έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο διέφυγαν από το σημείο με μια μηχανή που είχαν σταθμεύσει νωρίτερα εκεί.

Προβληματισμό, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η πολυκατοικία έξω από την οποία σημειώθηκε το έγκλημα δεν είναι η μόνιμη κατοικία του θύματος, καθώς ο ίδιος διέμενε στην Κεφαλονιά.

Ο 54χρονος χρησιμοποιούσε το διαμέρισμα αυτό, το οποίο του είχε παραχωρήσει συγγενικό του πρόσωπο, κάθε φορά που επισκεπτόταν την Αθήνα.

Μάλιστα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι είχε έρθει στην Αθήνα μόλις το Σάββατο -κάτι που σημαίνει ότι οι διώκτες του γνώριζαν κάθε κίνησή του.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν δύο κάλυκες από καλάσνικοφ, όμως η ιατροδικαστική έρευνα θα δείξει ακριβώς πόσους πυροβολισμούς δέχτηκε ο 54χρονος. Οι Αρχές δεν αποκλείουν δε, να χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα.

60342824 390583361788842 7529679987511656448 n

Το παρελθόν του «Κάβουρα»

Το θύμα είχε συλληφθεί στο παρελθόν είχε ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών στην περιοχή της Τρίπολης. Μαζί του είχε συλληφθεί και ένα άλλο γνωστό άτομο της νύχτας, το οποίο μάλιστα είχε πέσει πρόσφατα θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας επίσης στον Πειραιά.

Τότε, τα δύο αυτά πρόσωπα είχαν βάλει φωτιά σε κατάστημα στη Σπάρτη και κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους έπεσαν πάνω σε μπλόκα αστυνομικών της Τροχαίας. Δεν σταμάτησαν, ωστόσο, για έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη.

Την ίδια ώρα, το 2007 άγνωστοι είχαν πυροβολήσει κατά του «Κάβουρα», τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι στο Αιγάλεω την ώρα που πήγαινε το παιδί του στο σχολείο. Τότε, είχε γλιτώσει από θαύμα.

Οι ελληνικές Αρχές, τα τελευταία δύο χρόνια που ερευνούν τον κύκλο αίματος ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας, είχαν συγκεντρώσει μαρτυρίες που έκαναν λόγο ότι το θύμα μπορεί να είχε ρόλο φυσικού αυτουργού σε κάποιες ανθρωποκτονίες. Οι μάρτυρες αυτοί, όμως, δεν θέλησαν ποτέ να καταθέσουν επίσημα για τα όσα έλεγαν και χωρίς να θέλουν να προσκομίσουν στοιχεία.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές ερευνούσαν το ενδεχόμενο να έχει σχέση με τη δολοφονία της γυναίκας στην Κηφισιά, γνωστή ως «Μπέλα Μάφια», ενώ διερευνούσαν και την εμπλοκή του σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες ανθρώπων της νύχτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ