ΕΛΛΑΔΑ

Ένας βιαστικός μικρός: Γεννήθηκε στη μέση της εθνικής οδού κοντά στην Κατερίνη

Ένας βιαστικός μικρός: Γεννήθηκε στη μέση της εθνικής οδού κοντά στην Κατερίνη

Διασώστες του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί κλήθηκαν την Τρίτη στα διόδια της Λεπτοκαρυάς στην Κατερίνη, προκειμένου να βοηθήσουν μια γυναίκα, της οποίας ο τοκετός είχε ξεκινήσει μέσα στο αυτοκίνητό της.

Η μητέρα -σύμφωνα με πληροφορίες- βρισκόταν καθ' οδόν για το νοσοκομείο της Κατερίνης, όταν ξεκίνησε ο τοκετός.

Την ώρα που με τον σύζυγό της έφταναν στα διόδια της Λεπτοκαρυάς ζήτησαν τη βοήθεια των αστυνομικών της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, καθώς «έσπασαν τα νερά» και είχε ήδη εμφανιστεί το κεφαλάκι του μωρού.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο αυτοκίνητο και είδαν τη μητέρα στο πίσω κάθισμα να είναι έτοιμη να γεννήσει. Αμέσως έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή των διασωστών, οι οποίοι δημοσίευσαν και φωτογραφίες από τη γέννα του βιαστικού μικρούλη.«Η εγκυμονούσα στο πίσω κάθισμα του ΙΧ αυτοκινήτου, ο τοκετός έχει ήδη ξεκινήσει, το κεφαλάκι του εμβρύου είχε ήδη προβάλλει, κοιταζόμαστε με τη συνάδελφο και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκινάμε το έργο μας με συντονισμένες κινήσεις και βοηθάμε την εγκυμονούσα να ολοκληρώσει τον τοκετό στο σημείο… Απίστευτα, ανεκτίμητα συναισθήματα η ανταμοιβή μας για το έργο που επιτελούμε…», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Μητέρα και γιος μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ