ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Ο Κορκονέας είναι αθώος» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Ο Κορκονέας είναι αθώος» ισχυρίζεται ο δικηγόρος του
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλη Ανδρούλα, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, από τους ειδικούς φρουρούςΕπαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

«Ο θάνατος ενός νέου παιδιού όπως ήταν ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είναι κάτι τρομερό. Ακόμη και μπροστά στα όσα έχουμε δει εδώ μέσα η συγκεκριμένη απώλεια είναι πραγματική τραγωδία. Όταν κανείς έρχεται αντιμέτωπος με μια τόσο μεγάλη συμφορά θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Ανδρούλας υποστηρίζοντας ότι «ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι αθώος για την πράξη όπως του αποδίδεται».

«Ένας άνθρωπος έκανε λάθος και του στοίχισε πολλά χρόνια φυλακή. 11 χρόνια. Μην καταστρέψετε έναν άνθρωπο για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, κατά την αγόρευσή του ο κ. Ανδρούλας, ενώ ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας, της από πρόθεσης ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία από αμέλεια.

«O κατηγορούμενος συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία και τη δικαιοσύνη και προσβάλλει τη μνήμη του παιδιού», τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωσταντόπουλος. «Παρακολουθήσαμε μια προκλητική παραποίηση όλων των στοιχείων, μια αντιστροφή της πραγματικότητας στην οποία ο Κορκονέας από δολοφόνος γίνεται θύμα», δήλωσε η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ζωή Κωσταντοπούλου.

«Αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο, πρόσθεσε, θα υπάρξουν και άλλοι Αλέξανδροι», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας εκτίει ισόβια ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο μετέτρεψε την αρχική κατηγορία για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο..

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 20 Μαΐου 2019, όταν και θα δοθεί ο λόγος στους συνηγόρους υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, Χρήστο Διαμάντη και Γιάννη Αλετρά.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη δέκα ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Ένα χρόνο μετά, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, επικαλούμενος την ασθένεια του πατέρα του και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, πιθανότατα στις 20 Μαΐου να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία της δίκης, ωστόσο η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 19 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ