ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση υπέρ του Κουφοντίνα σε εκδήλωση της Νοτοπούλου

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση υπέρ του Κουφοντίνα σε εκδήλωση της Νοτοπούλου
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε εκδήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα εμφανίστηκαν στην ανοικτή εκδήλωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», στο πάρκο της πλατείας Ναυαρίνου, πέταξαν τρικάκια υπέρ του κρατούμενου και έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα μπάνερ της εκδήλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, ζητώντας την χορήγηση τακτικής άδειας από τις φυλακές Βόλου. Την Παρασκευή, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, ο πολυισοβίτης της 17Ν, «δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής,αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του "κρατικού μονοπωλίου της βίας" και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Το μεσημέρι της Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημήτριου, ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημά του για χορήγηση άδειας, καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη, ζήτησε την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής καθώς και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο κρατούμενος, μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και δεν προτίθεται να σταματήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ