ΕΛΛΑΔΑ

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ανοδική πορεία και διεθνείς διακρίσεις

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ανοδική πορεία και διεθνείς διακρίσεις
EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Συνεχίζει την ανοδική πορεία του και το 2019 το αεροδρόμιο της Αθήνας όσον αφορά τόσο την επιβατική του κίνηση όσο και τη θέση που κατέχει στην παγκόσμια αγορά.

Ο Απρίλιος ήταν ένας ακόμα μήνας που η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου κινήθηκε ανοδικά, ενώ και το 2019 το «Ελευθέριος Βενιζέλος» συνεχίζει να συγκεντρώνει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ τον Απρίλιο του 2019, το αεροδρόμιο κατέγραψε θετική πορεία προσεγγίζοντας τα 2 εκατ. επιβάτες (1,98) και σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,5%.

Οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν οριακή άνοδο (+0,5%), ενώ οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν δυναμική άνοδο κατά 9,1%.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 6,36 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 8,5%.

Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 6,3% και 9,6% αντίστοιχα.

Διακρίσεις και βραβεία

Μια ακόμα σημαντική διάκριση απέσπασε το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο φιγουράρει στις πρώτες θέσεις ως ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια, όσον αφορά την εμπειρία των επιβατών.

Οι υψηλές και τιμητικές διακρίσεις που συγκεντρώνει κάθε φορά τόσο από τις αεροπορικές εταιρείες όσο και από το επιβατικό κοινό έχουν να κάνουν όχι μόνο με τις υπηρεσίες του αλλά και με τις καινοτομίες του.

Πιο συγκεκριμένα, σε έρευνα της AirHelp (εταιρεία για τα δικαιώματα των επιβατών και τις αποζημιώσεις) το Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως με σκορ επίδοσης 8,38 μονάδες.

Αναλυτικά, συγκέντρωσε 8,1 μονάδες για την ακρίβεια των ωρών αναχωρήσεων και αφίξεων των πτήσεων, 9,0 για την ποιότητα υπηρεσιών και 8,7 για την ποιότητα των εμπορικών υπηρεσιών.

Πρώτο ήρθε το Hamad International Airport και δεύτερο το Tokyo Haneda International Airport.

Στις τελευταίες θέσεις κατατάχθηκαν το Αεροδρόμιο του Eindhoven, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Kuwait και το Αεροδρόμιο Portela της Λισαβώνας.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας από το 2001 μέχρι και σήμερα έχει λάβει 91 βραβεία σε διεθνές επίπεδο.

Τον περασμένο μήνα κατέκτησε την πρώτη θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των +20 εκατ. επιβατών στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES Europe 2019». Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατάφερε να ξεπεράσει άλλα, μεγαλύτερα αεροδρόμια, όπως του Βελγίου, της Δανίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Ρωσίας.

Η φετινή υποψηφιότητα της Αθήνας απέσπασε το εγκώμιο των αεροπορικών εταιρειών-κριτών, εστιάζοντας ειδικά στην εντυπωσιακή ανάπτυξη (+11%) της επιβατικής κίνησης το 2018, με περισσότερους από 24,1 εκατ. επιβάτες. Μια πολύ σημαντική διάκριση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που έχει αυξήσει και τη λειτουργία του, αλλά και τις ανέσεις του.

Παράλληλα, ο κόμβος της Αθήνας προσέλκυσε 62 νέα δρομολόγια τη χρονιά που πέρασε και καλωσόρισε 4 νέες αεροπορικές εταιρείες.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Την πρώτη θέση στην Ευρώπη κατέλαβε και στο πλαίσιο των κορυφαίων στον κόσμο ετήσιων βραβείων ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International/ACI World), στην κατηγορία του (15-25 εκατ. επιβατική κίνηση), ως αναγνώριση των προσπαθειών του στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών στους επιβάτες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ