ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο πατέρας των «Imam Baildi», Γρηγόρης Φαληρέας

Πέθανε ο πατέρας των «Imam Baildi», Γρηγόρης Φαληρέας
Facebook/Kristi.Stassinopoulou

Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας, μουσικός παραγωγός και πατέρας των μελών του συγκροτήματος Imam Baildi.

Ο Γρηγόρης Φαληρέας μαζί με τον αδερφό του Τάσο, είχαν το ιστορικό κατάστημα δίσκων Pop Eleven και με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία «Αφοί Φαληρέα» είχε κάνει 200 παραγωγές δίσκων, ενώ είχε συνεργαστεί με όλες σχεδόν τις μεγάλες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες όπως LYRA, BMG, MBI, HXOS, Ραδιόφωνο 902 και Mastering Ηχολήπτης.

Ο Γρηγορης Φαληρέας ήταν πατέρας του Ορέστη και του Λύσανδρου, εμπνευστές του συγκροτήματος των Imam Baildi.

Ο θάνατος του έγινε γνωστός μέσω ανάρτησης της καλλιτέχνιδας Κρίστης Στασινοπούλου, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη

Τι να πρώτο-γράψω για σένα… Για τη πολύχρονη φιλία μας και τα οικογενειακά γλέντια που οργάνωνες στου Γκύζη, για το υπόγειο Pop 11 που με μεγάλωσε και διαμόρφωσε τα μουσικά μου γούστα ήδη από την εποχή της χούντας και της μεταπολίτευσης, για την εταιρία Αδελφών Φαληρέα που έβγαλε τον πρώτο μου δίσκο, για τον αδελφό σου τον Τάσο, για τους γιούς σου, με τους οποίους ακολουθούμε πια παρόμοιους δρόμους, για τις μουσικές εκδόσεις στις οποίες ακόμα ανατρέχω και ακούω.

Είναι καιρός τώρα που κάθε τόσο μου ‘ρχεται να γράψω περί όλων αυτών, τόμους ολόκληρους ιστοριών… αλλά είναι και που δεν συμπαθώ την παρελθοντολογία.

Μας έβαλες όμως όλους σε αυτό το blue mood σήμερα, με το που μάθαμε ότι μας την έκανες..

Αναπαύσου σε ειρήνη Γρηγόρη»

Επιθυμία της οικογένειας

Εις μνήμη του Γρηγόρη παρακαλούμε, αντί στεφάνου, όποιος επιθυμεί να δωρίσει στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός (https://www.desmos.org). Τα χρήματα θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς. πληροφορίες στο 216 - 8090840.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ