Ηλεία: Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στην Αμαλιάδα
Νέα σεισμική δόνηση δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (14/5), στις 00:27, σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, μεταξύ Ηλείας και Ζακύνθου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ.
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 20χλμ. δυτικά του Πύργου Ηλείας σύμφωνα με το EMSC.
Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 11χλμ. και επίκεντρο τα 13χλμ. νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας.
Τη Δευτέρα, στις 19:57, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ αναστάτωσε την Αμαλιάδα και τον Πύργο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η δόνηση με εστιακό βάθος 28,1 χιλιομέτρων σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, .
Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 18:31, σημειώθηκε σεισμός 4 Ρίχτερ με εστιακό βάθος δύο χιλιομέτρων, 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την Αμαλιάδα.
Εβδομάδα πληρωμών: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως 27 Μαρτίου
01:00
ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πύραυλοι από το έδαφος ως το... Διάστημα - Η απάντηση του Ιράν στο τελεσίγραφο Τραμπ, που απειλεί με «ολική καταστροφή»
23:59
Super League: Φινάλε με γκέλα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Η ΑΕΚ μπαίνει από την κορυφή στα πλέι οφ
23:50
Δημοτικές εκλογές στη Γαλλία: Νικητή τον σοσιαλιστή Γκρεγκουάρ στο Παρίσι δείχνουν τα exit poll
23:49