TEI Σερρών: Αποκαλύφθηκε και δεύτερη περίπτωση καθηγητή «φακελάκη»
Αποκαλύπτεται σταδιακά το κύκλωμα που εξανάγκαζε φοιτητές να πληρώνουν αδρά προκειμένου να περνούν τα μαθήματα στο ΤΕΙ Σερρών, καθώς, όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε και δεύτερη περίπτωση καθηγητή «φακελάκη» κατά του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος καθηγητής «φακελάκης» πουλούσε έτοιμες εργασίες στους φοιτητές, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο περνούσαν τα μαθήματα.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο καθηγητής θα κληθεί από τον ανακριτή για κατάθεση ενώ έχει ξεκινήσει και έρευνα για τον εντοπισμό άλλων καθηγητών ή εργαζόμενων στο ΤΕΙ, που ενδεχομένως να εμπλέκονται στο κύκλωμα.
Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα στο ΤΕΙ Σερρών αποκαλύφθηκε μετά από την υπόθεση του 59χρονου καθηγητή, ο οποίος αποσπούσε μεγάλα ποσά από φοιτητές που ήθελαν να τελειώσουν τις σπουδές τους.
Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό, ο καθηγητής συνεργαζόταν με ζευγάρι φροντιστηριούχων.
Ο πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χασάπης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι από τον Οκτώβριο ακουγόταν ότι πιθανότατα να εμπλέκεται και ένας ακόμη καθηγητής.
«Φαίνεται ότι οι κατηγορίες που σχετίζονται με αυτόν τον καθηγητή σχετίζονται με την εκπόνηση εργασιών με πληρωμή» είπε ο ίδιος.
Κάλας σε Αραγτσί: Μείζον ζήτημα για την ΕΕ η ασφαλής διέλευση πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ
22:14
Ο Τραμπ δεν έχει ακόμη αποφασίσει για χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν, γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ
22:04
Μέτσολα: «Η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί success story» - Τι είπε ο Γιούνκερ
21:55
Τρίχρονος κατάπιε ξυραφάκι και οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο (vid)
21:44