ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε η υπόθεση πνιγμού Βρετανού τουρίστα στα Μάλια: Τον πέταξαν σε πισίνα για πλάκα

Αναβίωσε η υπόθεση πνιγμού Βρετανού τουρίστα στα Μάλια: Τον πέταξαν σε πισίνα για πλάκα
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η υπόθεση πνιγμού ενός Βρετανού τουρίστα στα Μάλια της Κρήτης. Δύο φίλοι του τον πέταξαν για πλάκα σε μία πισίνα, όμως έχασε τη ζωή του γιατί δεν ήξερε να κολυμπά. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το 2012.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretalive.gr, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, ο άνδρας που κάθισε στο εδώλιο, ισχυρίστηκε πως τον έριξε στην πισίνα για πλάκα και δεν γνώριζε πως δεν ήξερε να κολυμπά.

Η μητέρα του θύματος, ωστόσο, υπογράμμισε πως όλοι γνώριζαν πως το παιδί της δεν ήξερε κολύμπι και ό,τι σε κάθε περίπτωση αν δεν τον τραβούσαν με τη βία δεν θα είχε χάσει τη ζωή του.

Το δικαστήριο δεν είδε δόλο στις πράξεις του κατηγορουμένου και μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Λόγω παραγραφής του αδικήματός, όμως, δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του.

«Πράγματι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια από μέρους του εντολέα μου, δεν γνώριζε ότι ο φίλος του δεν ήξερε μπάνιο. Έτσι το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από θανατηφόρα έκθεση σε ανθρωποκτονία από αμέλεια», είπε ο συνήγορος του κατηγορουμένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ