Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα
Αθώοι για όλα τα κακουργήματα που τους είχαν αποδοθεί κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι εννέα Κούρδοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2017.
Το δικαστήριο έκρινε ότι οι εννέα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρία νεαρά παιδιά πρέπει να κηρυχθούν αθώοι για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.
Έξι από τους εννέα, κηρύχθηκαν ωστόσο ένοχοι για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, με το δικαστήριο να τους επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή.
Υπερδιογκωμένη χαρακτήρισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορία που απαγγέλθηκε στους εννέα, υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά και συνεπώς απαλλακτικά για τους εντολείς τους.
«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση», καταλήγουν.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση της και η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.
Νέο ρεκόρ ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό – 773 εκατ. ευρώ ρυθμισμένες οφειλές τον Ιανουάριο
09:20
Συνεδριάζει σήμερα η άτυπη διακομματική επιτροπή για την επιστολική ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
09:07
Γερμανία: Από εγκεφαλική αιμορραγία ο θάνατος του ελεγκτή - Ανακοπή υπέστη ο πατέρας του
08:59
Χίος: Στον εισαγγελέα ο Μαροκινός διακινητής του ταχύπλοου - Οι τραυματίες, οι έρευνες και οι μαρτυρίες
08:53