ΕΛΛΑΔΑ

Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Αθώοι οι εννέα Κούρδοι που είχαν συλληφθεί πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Αθώοι για όλα τα κακουργήματα που τους είχαν αποδοθεί κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι εννέα Κούρδοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, το Δεκέμβριο του 2017.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι εννέα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τρία νεαρά παιδιά πρέπει να κηρυχθούν αθώοι για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.

Έξι από τους εννέα, κηρύχθηκαν ωστόσο ένοχοι για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, με το δικαστήριο να τους επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή.

Υπερδιογκωμένη χαρακτήρισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορία που απαγγέλθηκε στους εννέα, υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά και συνεπώς απαλλακτικά για τους εντολείς τους.

«Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση», καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση της και η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ