ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασαν οι «Ινδιάνοι» του Αιγαίου: Στην Ελλάδα τα ελικόπτερα Kiowa Warrior

Έφτασαν οι «Ινδιάνοι» του Αιγαίου: Στην Ελλάδα τα ελικόπτερα Kiowa Warrior
EUROKINISSI/ΓΕΣ

Εικόνες από την άφιξη στο λιμάνι του Βόλου των 70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior και του ενός CH-47 Chinook, που παρέχουν οι ΗΠΑ, στην Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ, «την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση Ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior και CH – 47 Chinook προερχομένων από ΗΠΑ. Κατά την διαδικασία επισκέφθηκε τον χώρο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο».

Τα ελικόπτερα πέταξαν με μεικτά πληρώματα αποτελούμενα από Έλληνες και Αμερικανούς χειριστές. Όπως τονίζει το ΓΕΣ, «το ανωτέρω υλικό έχει κριθεί άμεσα επιχειρησιακό και αναμένεται σύντομα η πλήρης αξιοποίησή του».

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, η τελετή παραλαβής των ελικοπτέρων αναμένεται στα μέσα Ιουνίου με την παρουσία της ηγεσίας των Ε.Δ. καθώς και του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ενώ τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου τις πτήσεις στα νησιά και στον Έβρο, ώστε να αποφορτιστούν τα επιθετικά ελικόπτερα Apache.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ