ΕΛΛΑΔΑ

Συμπαράσταση στους 5 φοιτητές που διώκονται για τη συμμετοχή στη No Expo

Συμπαράσταση στους 5 φοιτητές που διώκονται για τη συμμετοχή στη No Expo
CNN Greece

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιούν φοιτητές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, επί της οδού Λουκάρεως, για την έκδοση των 5 φοιτητών - από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής - που διώκονται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές με αφορμή την συμμετοχή τους στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 2015 στο Μιλάνο.

Το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται να αποφανθεί σε τρεις δικάσιμες συνεδριάσεις αρχής γενομένης από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα.

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους πέντε φοιτητές και εργαζόμενους με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης πραγματοποιεί αυτή την ώρα και η ΑΔΕΔΥ ζητώντας να μην εκδοθούν στις ιταλικές αρχές.

2


Πηγή: CNN Greece

Να τονίσουμε ότι οι 5 φοιτητές αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που κατά τον ιταλικό νόμο επισύρουν ποινές 8-15 χρόνων κάθειρξης, ενώ την ίδια στιγμή τα αντίστοιχα αδικήματα στην Ελλάδα είναι πλημμελήματα.

Οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνο ζητούν την έκδοση των φοιτητών, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία ότι «εθεάθησαν» να συμμετέχουν σε επεισόδια, κατά τη διάρκεια της πορείας της Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, στη διαδήλωση «Νο Εxpo».

1


Πηγή: CNN Greece

Οι φοιτητές δεν συνελήφθησαν στη διαδήλωση, αλλά προσήχθησαν την επόμενη ημέρα ενώ έβγαιναν από χώρο κατάληψης, γεγονός που ωθεί τους συνηγόρους τους να κάνουν λόγο για φρονηματικές διώξεις. Κύριο αίτημα συνηγόρων και συγγενών είναι να δικαστούν εδώ στην χώρα μας οι πέντε φοιτητές βάσει της ελληνικής δικαστικής νομοθεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ