ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ο καιρός την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016
REUTERS/Toby Melville

Παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και σημαντική εξασθένηση των ανέμων σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από 7 έως 18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 18 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις και σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό που στην αρχή της ημέρας θα πνέει με εντάσεις έως 7 μποφόρ, σταδιακά θα εξασθενήσει σημαντικά.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ