ΕΛΛΑΔΑ

Αποχή διαρκείας ετοιμάζουν οι δικηγόροι για το Ασφαλιστικό

Αποχή διαρκείας ετοιμάζουν οι δικηγόροι για το Ασφαλιστικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε αποχή διαρκείας προσανατολίζονται οι δικηγόροι εξαιτίας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Σε σημερινή συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επισημαίνει σε ομόφωνη ανακοίνωσή του ότι αυτό το νομοσχέδιο «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου».

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ επεξεργάζεται πρόταση του προέδρου του Β. Αλεξανδρή περί καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας των δικηγόρων. Οι δικηγόροι εμμένουν στη θέση τους για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ασφαλιστικού τους φορέα, του (ΕΤΑΑ).

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, αναφέρει ότι η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23%, της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, συνεχίζει ο ΔΣΑ, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες - συνεχώς αυξανόμενες - ασφαλιστικές εισφορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ