ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή

Ένταση με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή

Ένταση και κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε στη Βασιλίσσης Σοφίας γύρω στη μία το μεσημέρι.

Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, που είχαν νωρίτερα διαμαρτυρηθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό, επιχείρησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενωθούν με άλλα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται εκεί από το πρωί.

Την περιοχή απέκλεισαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν ρίψη κρότου λάμψης για να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Επιπλέον έγινε και χρήση χημικών ενώ την ίδια στιγμή οι δρόμοι της περιοχής ήταν αποκλεισμένοι

Στη διάρκεια των επεισοδίων υπήρξαν και δύο τραυματισμοί με τον ένα από τους δύο τραυματίες να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Αποφασισμένα τα μέλη του ΠΑΜΕ να προσεγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρούν τώρα από εναλλακτικές διαδρομές να φτάσουν στην έδρα της κυβέρνησης.

Η Βασιλίσσης Σοφίας έχει δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

pame

Η διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ αιφνιδίασε τις Αρχές καθώς οι διαδηλωτές έφτασαν, νωρίς το πρωί, με τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια περί τα 100 μέλη της οργάνωσης όχι μόνο προσέγγισαν το Μέγαρο Μαξίμου αλλά άνοιξαν και πανό με συνθήματα μπροστά στη πύλη.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την «ταφόπλακα» για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, «αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει τον σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό και νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις, καθώς, όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους, άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο».

Διαβάστε τι προηγήθηκε

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο Μαξίμου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ