ΕΛΛΑΔΑ

Λίνα Κοεμτζή: Εξελίξεις στις έρευνες για το θάνατό της - Τι αποκαλύπτει η μητέρα της

Λίνα Κοεμτζή: Εξελίξεις στις έρευνες για το θάνατό της - Τι αποκαλύπτει η μητέρα της
Facebook

«Το ένστικτο μου λέει ότι τα άτομα στα σπίτια των οποίων έγινε η έφοδος των αστυνομικών εμπλέκονται άμεσα στον θάνατο της ΛίναςΤο ένστικτο της μάνας δεν πέφτει ποτέ έξω. Δεν ξέρω αν είναι αυτοί οι δολοφόνοι του παιδιού μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι γνωρίζουν πολλά για την υπόθεση. Όσο και αν προσπάθησαν κάποιοι να αποκρύψουν πράγματα, έφτασε η ώρα να λάμψει επιτέλους η αλήθεια».

Αυτά δήλωσε, μιλώντας στη Realnews, η Σταυρούλα Τομπάζη, η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή, της φοιτήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που έχασε τη ζωή της τον Νοέμβριο του 2016 στη Θεσσαλονίκη, πέφτοντας στο κενό από τον ένατο όροφο της φοιτητικής της εστίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της, πριν από περίπου δέκα ημέρες, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στα σπίτια δύο νεαρών που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στον θάνατο της κοπέλας και κατάσχεσαν υλικό που φαίνεται να σχετίζεται με τον θάνατό της.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια, κινητά τηλέφωνα αλλά και σκληροί δίσκοι, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τα κατασχεθέντα έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Περιγράφοντας την αντίδρασή της όταν έμαθε τις εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του παιδιού της, η κ. Τομπάζη γνωστοποίησε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές για την ταυτότητα των ατόμων για τα οποία πραγματοποιήθηκε η έρευνα.

«Όταν το έμαθα, ξέσπασα σε κλάματα. Μια ολόκληρη μέρα έκλαιγα και ήμουν κλεισμένη στο σπίτι και δεν μιλούσα σε κανέναν. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ξέρω ότι έγινε αυτό που επιθυμούσα τόσα χρόνια, αλλά σκεφτόμουν συνεχώς το κορίτσι μου και έκλαιγα ασταμάτητα. Δεν έχω ενημερωθεί ποιοι ήταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά, αν δεν σχετίζονται από την υπόθεση, για ποιο λόγο να πραγματοποιήσει η Αστυνομία αιφνιδιαστικό έλεγχο στα σπίτια τους».

Η ίδια δεν αποκλείει η αποκλείει η έφοδος να σχετίζεται με άτομα που είχε περιγράψει πριν από λίγους μήνες ο αυτόπτης μάρτυρας το μοιραίο βράδυ που έπεσε η Λίνα από την ταράτσα της φοιτητικής εστίας. Δηλαδή να είναι εκείνα που έψαχναν στα ρούχα της για ένα στικάκι.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη ότι μετά από πολύ καιρό, έστω και δειλά - δειλά, υπάρχει μία κινητικότητα. Ωστόσο, εκφράζει την ανυπομονησία της για τα αποτελέσματα που αναμένει από τα κεντρικά γραφεία του Facebook στις ΗΠΑ, μετά τα απειλητικά μηνύματα που είχε δεχθεί η αδελφή της Λίνας για τη ζωή της, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών.

Η κ. Τομπάζη εκφράζει, παράλληλα, τις υποψίες της για έναν νεαρό από την Καλαμαριά, ο οποίος φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και δηλώνει βέβαιη πως πρόκειται για έναν από τους δύο άνδρες στα σπίτια των οποίων πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος.

«Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ένας από αυτούς που έψαξαν στα σπίτια τους είναι ένας νεαρός που είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη ως ο ‘νταής της Καλαμαριάς’. Από τότε που έφυγε η Λίνα από τη ζωή, ακούγονται πολλοί ψίθυροι για αυτόν. Με έχουν πιάσει άγνωστοι και μου λένε να ψάξω για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι εις βάρος του και δεν θέλω να κατηγορήσω άδικα κανέναν, αλλά η διαίσθησή μου λέει ότι είναι ένας από τους υπόπτους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ