ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία του αρχηγού του Σώματος στην προεκλογική συγκέντρωση Τσίπρα

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία του αρχηγού του Σώματος στην προεκλογική συγκέντρωση Τσίπρα

«Η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί, αποκλειστικά και μόνο, στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων και καθηκόντων και οποιεσδήποτε διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες», υπογραμμίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, σε απάντηση δημοσιευμάτων που αναφέρονται στην παρουσία του αρχηγού του Σώματος, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπραστην πλατεία Συντάγματος, την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Μαΐου. 

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τονίζει ότι «η παρουσία του Αρχηγού και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, στην παραπάνω συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης».

«Ανάλογη παρουσία της Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη όπου τα μέτρα επόπτευσε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος», σημειώνεται.

Συμπληρώνει επίσης ότι ο αρχηγός επόπτευε συνεχώς τα μέτρα προσωπικά, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τονίζει ότι «η αυτοπρόσωπη παρουσία του δεν αφορά μόνο στις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά εποπτεύει προσωπικά την εφαρμογή των μέτρων και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στου Φιλοπάππου, στο Πεδίο του Άρεως και αλλού».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να υπάρχει προσωπική αντίληψη και εποπτεία των μέτρων καθώς και εντολές και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε και επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των μέτρων τάξης και ασφάλειας σε προεκλογικά κέντρα και χώρους πολιτικών εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μία από τις επισκέψεις αυτές, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Α' Βοηθό Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των αστυνομικών μέτρων σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου μάλιστα συνάντησε και συνομίλησε με υποψηφίους, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Επισημαίνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς ο κ. Αρχηγός εποπτεύει προσωπικά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αστυνομικών μέτρων σε διάφορες περιπτώσεις, όπως στο λόφο Φιλοπάππου και στο Πεδίον του Άρεως, ενώ έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες στους Γενικούς Επιθεωρητές Αστυνομίας και στους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές να παρευρίσκονται προσωπικά σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις και συμβάντα μείζονος σημασίας.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί, αποκλειστικά και μόνο, στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, όπως προσδιορίζονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και οποιεσδήποτε διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ