ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιο: Tι αλλάζει στο νέο μισθολόγιο - Αυξήσεις έως 8% σταδιακά

Δημόσιο: Tι αλλάζει στο νέο μισθολόγιο - Αυξήσεις έως 8% σταδιακά
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Έως 8% αυξήσεις, οι οποίες θα καταβληθούν σταδιακά σε βάθος τετραετίας, φέρνει το νέο μισθολόγιο για το δημόσιο το οποίο ισχύει από τις αρχές του χρόνου. Τις αλλαγές εξειδικεύει εγκύκλιος που ανήρτησε την Παρασκευή το ΥΠΟΙΚ στη Διαύγεια.

Με την εγκύκλιο δίνονται οδηγίες στις διευθύνσεις προσωπικού σε υπουργεία, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ για την επανακατάταξη του προσωπικού σε βαθμολογικά κλιμάκια βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού.

Οι αυξήσεις αφορούν περί το 52% των υπαλλήλων, ενώ για όσους η βαθμολογική επανακατάταξη οδηγεί με μείωση αποδοχών αυτή θα συμψηφιστεί με "προσωπική διαφορά".

Αποσύνδεση βαθμού από μισθό

Στο νέο μισθολόγιο υπάρχει πλήρης αποσύνδεση του βαθμού από τον μισθό, ενώ η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων γίνεται ανάλογα με την εκπαίδευσή τους. Ειδικότερα, προβλέπονται 13 κλιμάκια για τους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης υπαλλήλους (Δ.Ε. και Υ.Ε.) και 19 για τους υπαλλήλους Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Τ.Ε. και Π.Ε.). Οι υπάλληλοι Δ.Ε. και Υ.Ε. θα αλλάζουν μισθολογικό κλιμάκιο ανά τριετία, ενώ οι άλλες δύο κατηγορίες εκπαίδευσης θα αλλάζουν κλιμάκιο ανά διετία. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται το ζητούμενο από την τρόικα, «άνοιγμα της μισθολογικής ψαλίδας».

Ως προς τους εισαγωγικούς μισθούς, παραμένουν οι ίδιοι, δηλαδή:

• 780 ευρώ για τους Υ.Ε.
• 858 ευρώ για τους Δ.Ε.
• 1.037 ευρώ για τους Τ.Ε. και
• 1.092 ευρώ για τους Π.Ε.

Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο

pinakas1
pinakas2
pinakas3
pinakaki4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ