ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Γραικός: Νέες αποκαλύψεις για το ραντεβού του με τον φερόμενο ως δολοφόνο του

Δημήτρης Γραικός: Νέες αποκαλύψεις για το ραντεβού του με τον φερόμενο ως δολοφόνο του

Νέα στοιχεία σχετικά με τη μοιραία συνάντηση του 59χρονου Δημήτρη Γραικού και του 46χρονου φερόμενου ως δολοφόνο του, έδωσε η αστυνομία.

Το ραντεβού είχε δοθεί στον στάβλο, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν οι Αρχές σε ανακοίνωσή τους.

«Πρώτα έφτασε στον στάβλο το θύμα και μετά πήγε ο δράστης. Εκεί τον βρήκε, εκεί συναντήθηκαν», διευκρίνισε ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας.

Σύμφωνα δε με την αστυνομία, για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, «δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος».

«Η υπόθεση δεν έκλεισε ποτέ. Είχε υποβληθεί το υλικό στην εισαγγελία και την υπόθεση τη χειρίστηκε η εισαγγελία», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σχετικά με το πώς ο δράστης έθαψε το θύμα, είπε: «Άνοιξε στο σημείο μια τρύπα με το σκαπτικό μηχάνημα, έριξε το αμάξι με τον ουρανό προς τα κάτω, έριξε χώμα και πολύ μεγάλο όγκο από ακαθαρσίες».

Η αστυνομία ξεκαθάρισε και τα κίνητρα του δράστη: «Φαίνεται ότι υπήρχαν οικονομικές διαφορές. Δεν έχει απολογηθεί ακόμα ο δράστης ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας, οπότε δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στοιχεία ακόμα».

Το συμβάν έλαβε χώρα κατόπιν ραντεβού.

«Είχαν συναντηθεί στον στάβλο. Πήγε πρώτα το θύμα κι όταν ο δράστης πήγε τον βρήκε εκεί. Το θύμα είχε πουλήσει στον δράστη κάποια από τα ζώα που είχε στον στάβλο του. Φέρεται ότι είχε εξοφληθεί. Όλα έγιναν για οικονομικές διαφορές».

Έχοντας επικεντρώσει την έρευνα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, οι Αρχές ζήτησαν τη συνδρομή ομάδας επιστημόνων του ΑΠΘ.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα του υπεδάφους με τη μέθοδο της γεωφυσικής διασκόπησης. Με αυτό τον τρόπο, βρέθηκε το αυτοκίνητο. Στην προσπάθεια αυτή, συμμετείχε και ο καθηγητής Γεωλογίας, Γρηγόρης Τσόκας, ο οποίος με τα ίδια μηχανήματα είχε συμβάλλει στην ανασκαφή του Τύμβου Καστά.

Ο δράστης κατά την ανάκρισή του υπέδειξε το σημείο που είχε θάψει τη σορό του 59χρονου. Στον κύκλο των υπόπτων βρισκόταν κι ο δράστης, όπως είπε ο υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος μιλώντας για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης του άτυχου κτηνοτρόφου, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τον Νοέμβριο του 2016, γράφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην κτηνοτροφική μονάδα ενός 46χρονου, όπου έφτασαν αστυνομικοί προκειμένου να ερευνήσουν τις εγκαταστάσεις, με τη συνδρομή ειδικού εξοπλισμού και ανιχνευτή μετάλλων.

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ