ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Γραικού: Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» στον δολοφονηθέντα επιχειρηματία

Δολοφονία Γραικού: Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» στον δολοφονηθέντα επιχειρηματία

Το τελευταίο αντίο είπαν το μεσημέρι στον δολοφονημένο επιχειρηματία Δημήτρη Γραικό φίλοι και συγγενείς του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης και η συντετριμένη οικογένεια αποχαιρέτησε τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε εξαφανιστεί σχεδόν τρία χρόνια πριν μετά από το ραντεβού του με έναν έμπορο κρεάτων, ο οποίος ομολόγησε πως τον δολοφόνησε.

«Ο Γραικός δέχτηκε άγρια χτυπήματα»

Ο δικηγόρος της οικογενείας του θύματος, Νίκος Διαλυνάς, αποκάλυψε στημν εκπομπή «Φως στο τούνελ» πως ο 59χρονος κτηνοτρόφος δέχτηκε άγρια χτυπήματα.

«Βρέθηκα στο χώρο του νεκροτομείου και τα χτυπήματα που είδα στο σώμα του άτυχου Γραικού, μαρτυρούσαν μένος. Μιλάμε για τέσσερα σπασμένα πλευρά που τρύπησαν τους πνεύμονες, σπασμένη μύτη και πολλά άλλα χτυπήματα. Η γλώσσα όλων σήμερα πρέπει να είναι σκληρή. Η πραγματικότητα που δυστυχώς αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, είναι πως πρέπει ο καθένας να παίρνει μόνος του πρωτοβουλίες για να βρίσκει άκρη στις υποθέσεις του. Όλο αυτό το διάστημα μέχρι την αποκάλυψη πως ο Γραικός ήταν θαμμένος στη μονάδα του εμπόρου, ακούστηκαν ανισόρροπα πράγματα. Πως ήταν στο εξωτερικό και πως είχε αποκτήσει παιδί με την κόρη του φίλου του».

«Άνοιξε η γη και τον κατάπιε»

Ο δικηγόρος διάβασε ακόμα μέρος της διάταξης του Αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, που δέχτηκε την προσφυγή του κατά της απόφασης της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φλωρίδης αναφέρει:

«Μονόδρομο αποτελεί επομένως η κρίση ότι ο Δημήτρης Γραικός έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας η οποία οδήγησε στην αφαίρεση της ζωής του και πιθανώς και ιδιόκτητων πραγμάτων του αξίας. Φρονούμε ότι εάν είχε διαφύγει σε άλλη χώρα (πιθανώς τη Βόρεια Μακεδονία) θα είχε κατά κάποιο τρόπο ήδη εντοπιστεί. Η περίπτωση κατά το κοινώς λεγόμενονα άνοιξε η γη και να τον κατάπιε”, μπορεί όντως μόνο κυριολεκτικά να ισχύει, μετά από ανθρώπινη ενέργεια».

«Ο αγώνας που δώσαμε ήταν μεγάλος, διαφορετικά ο άνθρωπος θα πήγαινε άκλαυτος» κατέληξε ο δικηγόρος των αδελφών του θύματος.

«Δεν ήταν μόνος του ο δράστης»

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος ανέφερε από την πλευρά του: «Πολλές φορές αναγκάστηκα ως ερευνητής με ιδιαίτερα καυστικό λόγο να στείλω μηνύματα για να βγουν κάποιοι από το λαγούμι τους. Όσοι το κατάλαβαν έχει καλώς… Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο δράστης δεν ήταν μόνος. Πιστεύω πως η ανακρίτρια έχει πολύ δουλειά να κάνει ακόμα…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ