ΕΛΛΑΔΑ

Ο δήμος Επιδαύρου για την Άννα Συνοδινού

Ο δήμος Επιδαύρου για την Άννα Συνοδινού
Wikipedia

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο δήμος Επιδαύρου τίμησε τη μνήμη της Άννας Συνοδινού.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμος Επιδαύρου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «έφυγε από κοντά μας η τελευταία μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου, η καλλιτέχνιδα που ταυτίστηκε με την Αντιγόνη και μετουσίωσε με την ερμηνεία της, τον ανθρώπινο πόνο της πάσχουσας ηρωίδας, σε μεγαλείο, γιατί η ερμηνεία της Συνοδινού δονούσε την ψυχή του θεατή και τον έκανε να ανατριχιάζει, αφού δεν προκαλούσε απλά συγκίνηση και δάκρυα άλλα δέος και ρίγος.

Ολοι οι δημότες Επιδαύρου και ιδιαίτερα οι Λυγουριάτες αισθανόμαστε βαθειά θλίψη και συγκίνηση για τη μεγάλη αυτή απώλεια, αφού η σπουδαία μας τραγωδός δέθηκε με την τοπική κοινωνία από τα πρώτα της βήματα στο θέατρο και την Επίδαυρο, μένοντας σε σπίτια συμπατριωτών μας.

Αγάπησε το Λυγουριό και τους ανθρώπους του, περπάτησε στους δρόμους του και την αγαπήσαμε και εμείς θεωρώντας την 'Αννα έναν δικό μας άνθρωπο. Η αγάπη της για την περιοχή εκφράστηκε με τη βοήθεια της στην ίδρυση του Παιδικού Σταθμού Λυγουριού, από τη θέση της ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών το 1979 και με την παραχώρηση του ακινήτου που κατείχε, πλησίον του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου το 2009 στον πρώην δήμο Ασκληπιείου».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο πρώην δήμος Ασκληπιείου, ως ελάχιστη τιμή για την προσφορά της στο θέατρο και τον τόπο, ονομάτησε μια πλατεία επί της κεντρικής λεωφόρου Ασκληπιού και την τίμησε το 2007.

Το δημοτικό Συμβούλιο, τέλος, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Αντιπροσωπεία του θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ