ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία 14χρονης στο Μοσχάτο: «Ένιωσα ότι δέθηκα μαζί του, τον εμπιστεύτηκα» υποστήριζε η Αμαλία

Αυτοκτονία 14χρονης στο Μοσχάτο: «Ένιωσα ότι δέθηκα μαζί του, τον εμπιστεύτηκα» υποστήριζε η Αμαλία
Ελληνική Αστυνομία

Ανατριχίλα προκαλεί η κατάθεση της 14χρονης Αμαλίας, που έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις γραμμές του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο, για τη σχέση της με το 43χρονο.

Το ανήλικο κορίτσι είχε δώσει την κατάθεση λίγες ημέρες πριν αυτοκτονήσει, αποδίδοντας ανύπαρκτες ευθύνες στον εαυτό της για τη φυλάκιση του 43χρονου ψιλικατζή, ο οποίος νόμιζε ότι ήταν ο έρωτάς της, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Μικρό δείγμα των σκέψεων του ανήλικου κοριτσιού, το οποίο πρώτα υπήρξε θύμα της αποξένωσης και της έλλειψης επικοινωνίας με κοντινά της πρόσωπα -σ.σ. «κενό» το οποίο σύμφωνα με ψυχολόγους εκμεταλλεύτηκε ο δράστης- είναι η φράση της: «Ένιωσα ότι δέθηκα μαζί του, τον εμπιστεύτηκα και με εμπιστεύτηκε».

Από την άλλη πλευρά, ο 43χρονος σοκάρει με τις λεπτομέρειες των πράξεων και κινήσεών του, όπως τις περιγράφει στην απολογία του.

Σημειώνεται ότι αρμόδιος ανακριτής εξετάζει το ενδεχόμενο ένα τρίτο ανήλικο κορίτσι να έχει πέσει θύμα του δράστη, χρονικά ανάμεσα στα άλλα δύο.



Ο 43χρονος ωστόσο αναφέρει τη δική του εκδοχή. Υποστηρίζει ότι πήγε σε μίαψυχολόγο για τη «σχέση» του, χωρίς να της πει ότι αυτή ήταν με ανήλικη, ενώ στον επίλογο της απολογίας του είπε: «Σκέφτομαι την οικογένειά μου, το παιδάκι μου…».

«Το επεισόδιο»

Στη 17η ερώτηση του πραγματογνώμονα-ψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας, η Αμαλία αποφάσισε να αποκαλύψει όσα φρικιαστικά, αλλά εικονικά τέλεια για εκείνη, συνέβαιναν στη ζωή της τους τελευταίους τρεις μήνες.

Στις πρώτες ερωτήσεις μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο και, κυρίως, για τη 17χρονη Άννα, το πρώτο κορίτσι που είχε πέσει στα δίχτυα του 43χρονου ψιλικατζή, το οποίο γνώριζε, όπως και την κόρη του δράστη.

Ο ψυχολόγος επιχειρούσε με τις πρώτες ερωτήσεις του να διαπιστώσει τους λόγους παρουσίας της 14χρονης στο ψιλικατζίδικο του Μοσχάτου, το βράδυ της 21ης Μαΐου 2019, όταν την εντόπισε ο πατριός της στο εσωτερικό του.

«…Το απόγευμα είχα κανονίσει να πάω στην πλατεία Δημαρχείου στο Μοσχάτο να βρω κάτι φίλους μου. Πριν πάω, πέρασα από το ψιλικατζίδικο του Δημήτρη, που είναι δίπλα στο φροντιστήριό μου, για να πάρω ένα αναψυκτικό. Έκατσα περίπου ένα τέταρτο με τον Δημήτρη και μιλούσαμε για την κόρη του, τη…, που είναι έναν χρόνο πιο μεγάλη από εμένα και κάνουμε παρέα. Ύστερα από λίγο πήγα να φύγω. Έξω από το ψιλικατζίδικο ήταν ο πατριός μου. Ήρθε και άρχισε να φωνάζει. Νόμιζε ότι κάτι μου είχε κάνει ο Δημήτρης», είπε η 14χρονη Αμαλία.

Στη συνέχεια περιέγραψε τι έκανε μέχρι τον εντοπισμό από τον πατριό της: «Έλεγε ότι θα φωνάξει την Αστυνομία. Εγώ πανικοβλήθηκα και έφυγα, πήρα το τραμ και έφτασα μέχρι τη θάλασσα, στον Άγιο Κοσμά. Μετά πήρα τηλέφωνο το Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου και μου είπαν ότι βρίσκονταν εκεί ο πατριός μου, ο αδερφός μου και ο Δημήτρης. Έτσι, γύρισα πίσω, πήγα στο Τμήμα και μετά μας πήραν και μας έφεραν εδώ».

Η γνωριμία, τα μηνύματα και οι βόλτες με το αυτοκίνητο

Όταν ρωτήθηκε για το πώς γνώρισε τον δράστη, η ανήλικη απάντησε πως τον γνώρισε τους τελευταίους τρεις μήνες μέσω της κόρης του και απλά του έλεγε ένα «γεια».

Σε ερώτηση του ψυχολόγου για τους λόγους που ο πατριός της εκνευρίστηκε, η Αμαλία είχε απαντήσει: «Νομίζει ότι ο Δημήτρης με έχει πειράξει σωματικά. Είχε γίνει και πιο παλιά κάτι με κάποια Άννα και τον Δημήτρη. Δεν ξέρω την ηλικία της, ήταν όμως μικρή και είχαν σχέση δύο με τρία χρόνια».

Αυτή τη λεπτομέρεια την ήξερε, όπως υποστήριξε, από το σχολείο, καθώς γνώριζε τη συγκεκριμένη κοπέλα.

Ο ψυχολόγος τη ρώτησε αν είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με τον δράση. Η κοπέλα αρχικά απάντησε αρνητικά, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε πως με τον 43χρονο είχαν σχέση για περίπου τρεις μήνες.

Αργότερα περιέγραψε την πρώτη προσέγγιση: «Πρώτη φορά που μιλήσαμε ήταν ένα Σάββατο στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2019. Είχα πάει στο ψιλικατζίδικο να πάρω μια μπύρα και με είδε ότι ήμουν δακρυσμένη. Είχε γίνει κάτι στο σπίτι και δεν ήμουν καλά. Με ρώτησε: “Ποιος σε πλήγωσε;”. Έκατσα δίπλα του, του εξήγησα τι είχε γίνει και συζητήσαμε αρκετή ώρα. Από τότε, αρχίσαμε να μιλάμε στο messenger».

Λίγο μετά ξεκίνησαν τις βόλτες με το αυτοκίνητο, όπου, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, άρχισαν ταφιλιά και τον Απρίλιο συνέβη αυτό που ουσιαστικά αποτέλεσε και την αρχή που οδήγησε στην τραγωδία και την άδικη απώλεια μιας ανήλικης κοπέλας.

Στον επίλογο της κατάθεσής της έδωσε 13 σελίδες από διαδικτυακή τους συνομιλία και τελείωσε λέγοντας: «Νιώθω καλύτερα τώρα που τα είπα».



«Κάναμε για πρώτη φορά έρωτα…»

Ο δράστης στην απολογία του, ενώ αρχικά φάνηκε να μην είχε επίγνωση των πράξεών του, αργότερα επιχείρησε να τις δικαιολογήσει και ζήτησεεπιείκεια.

Περιέγραψε πώς γνώρισε τη 14χρονη και αργότερα πέρασε στη… φρίκη: «Κάπου τον Απρίλιο του 2019 κάναμε για πρώτη φορά έρωτα, στο αυτοκίνητό μου, κάπου στην παραλία. Μέσα στο αυτοκίνητο το κάναμε τέσσερις ή πέντε φορές. Αρκετές φορές βρεθήκαμε μέσα στο μαγαζί, εκεί όμως δεν κάναμε έρωτα, μόνο προκαταρκτικά. Χθες ήμουν μαζί της πίσω από το ταμείο και μιλούσαμε».

Αργότερα βρήκε το θράσος και επέρριψε ευθύνες για τις επαφές τους στη 14χρονη, λέγοντας πως αυτή τον προέτρεπε να βρεθούν καθώς όπως τόνισε: «…είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη της».

Στη συνέχεια αποκάλυψε τη σχέση του με την πρώτη ανήλικη, που είχε… οικογενειακά προβλήματα και ισχυρίστηκε πως η μητέρα της ανήλικης ήταν «σκληρή».

Οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι όταν τον άκουσαν να υποστηρίζει: «Από τότε που ξεκίνησα να έχω σχέσεις με την…… πήγα σε ψυχολόγο στον Πειραιά. Σε αυτήν, βέβαια, είχα πει ότι η…… ήταν πάνω από 15 χρόνων, γιατί απ’ αυτήν την ηλικία και πάνω ο νόμος επιτρέπει να έχεις ερωτική σχέση με ανήλικο, το είχα διαβάσει στο Ίντερνετ. Στη ψυχολόγο είχα πει ότι μου αρέσει που βοηθάω τα παιδιά αυτά επειδή βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και μου είπε ότι πρέπει να σταματήσω και ότι δεν θα σώσω εγώ τον κόσμο».

Στην απολογία του καταλήγει λέγοντας κάτι που ποτέ δεν είχε σκεφτεί: «Έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου αυτές και αισθάνομαι ντροπή. Σκέφτομαι την οικογένειά μου, το παιδάκι μου»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ