ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης

Πέθανε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Πέθανε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μορώνης εισήχθη στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα όπου και διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Απεβίωσε σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου.

Ποιος ήταν ο Ροδόλφος Μορώνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική «Μεσημβρινή» και συνέχισε στα «Σημερινά» ως κριτικός κινηματογράφου), «Τα Νέα» (Υπεύθυνος εξωτερικών ειδήσεων) και την «Βραδυνή» (Σχολιογράφος και πολιτικός συντάκτης).

Με την τηλεόραση ξεκίνησε να ασχολείται το 1975. Διετέλεσε Συντονιστής Ειδήσεων της Eurovision και κατά καιρούς είχε την ευθύνη και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών («Τώρα με την Ευρώπη», «Τριάντα λεπτά στον Κόσμο» κ.α.).

Διετέλεσε μέλος επιτροπής «πέντε ειδικών» της EBU για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού τηλεοπτικού προγράμματος μέσω δορυφόρου και υπεύθυνος προγράμματος κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που ακολούθησαν (Olympus).

Τον Ιούνιο του 1989 ορίσθηκε Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990.

Διετέλεσε Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1991-1993) και μέλος του κατά την πρώτη εκλογή των μελών του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (2002-2005).

Οργάνωσε και διηύθυνε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (Antenna, Cool FM, Seven X).

Δίδαξε «τηλεοπτική δημοσιογραφία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-2000)

Έχει μεταφράσει θέατρο (Το «Πινγκ Πονγκ» του Α. Ανταμώφ, που ανεβάστηκε στο ΚΘΒΕ και το «Μιλούσαμε για τριαντάφυλλα» του Φρανκ Γκιλρόυ) και έχει συγγράψει «Πολιτικός κινηματογράφος: σημειώσεις μελέτης σε πρώτο στάδιο» και «Εισαγωγή στην ποίηση του Ζακ Πρεβέρ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ