ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Γραικός: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του - «Ίσως θάφτηκε ζωντανός»

Δημήτρης Γραικός: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του - «Ίσως θάφτηκε ζωντανός»
EUROKINISSI/ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε ο Δημήτρης Γραικός, αποκάλυψε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1 ο δικηγόρος της οικογένειας του επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας.

Όπως ανέφερε, τα ιατροδικαστικά ευρήματα προκαλούν προβληματισμούς καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το θύμα θάφτηκε ζωντανό. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κούγιας, το πτώμα του Δημήτρη Γραικού φέρει κατάγματα και έντονα χτυπήματα. Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε, στην έκθεση αποτυπώνονται αυτά που υπέστη το θύμα ενώ ήταν εν ζωή και όχι μετά θάνατον.

Ο συνήγορος της οικογένειας του επιχειρηματία, συνεχίζοντας, ανέφερε ότι όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση καθώς και από τα ευρήματα τεχνικών συμβούλων, πιθανότατα να υπήρχε και εμπλοκή δεύτερου ατόμου η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Τέλος ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι η σύζυγος του θύματος έως και την αποκάλυψή της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού αντιμετώπιζε προβλήματα από την οικογένεια του καθώς πίστευαν ότι εμπλέκεται στο έγκλημα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:



Πότε και πώς προκλήθηκαν τα τραύματα στον Δημήτρη Γραικό

Ο Μπάμπης Αποστολίδης, δικηγόρος του 46χρονου καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου, ισχυρίζεται ότι το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στον καβγά.

Μάλιστα ο κ. Αποστολίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση το θύμα φέρει κατάγματα, στη δεξιά κροταφική χώρα, στη μύτη και στο λοβό του ματιού καθώς επίσης και κατάγματα συμπιεστικά στο δεξί ημιθωράκιο τα οποία μπορεί να προκλήθηκαν είτε από μπουνιά είτε από την πτώση του θύματος στο τσιμέντο.

Δείτε όλα όσα είπε αναλυτικά ο δικηγόρος του φερόμενου δολοφόνου στο βίντεο που ακολουθεί:



Τι είπε στην απολογία του ο 46χρονος δράστης

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού, στην κατάθεση του στην ανακρίτρια για το έγκλημα που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο.

Η απολογία του 46χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου κράτησε πάνω από τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της οποίας περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου 2016.

O ίδιος υποστήριξε στην ανακρίτρια:

«Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Έλεγε ότι του χρωστούσα χρήματα και αισθανόταν “ριγμένος”. Ήρθε στον στάβλο να με βρει. Διαφωνήσαμε, ήρθαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια του καυγά έπεσε νεκρός. Θόλωσα. Όταν κατάλαβα ότι δε ζούσε πανικοβλήθηκα. Πάνω στον πανικό μου αποφάσισα να τον θάψω και να εξαφανίσω τον ίδιο και το αυτοκίνητο».

Σε πανικό και φόβο απέδωσε και το γεγονός ότι επί 2,5 χρόνια δεν έλεγε την αλήθεια.

Όταν συνελήφθη υποστήριξε στις αρχές:

«Τον χαστούκισα με αποτέλεσμα να πέσει. Κατά την πτώση του τραυματίστηκε θανάσιμα χτυπώντας με το κεφάλι σε τσιμεντένια επιφάνεια».

Στην ιατροδικαστική όμως έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου οι βίαιες κακώσεις στον θώρακα από θλων όργανο, το οποίο μπορεί να είναι ένας λοστός ή ακόμη και μια μπουνιά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star:



Προφυλακιστέος ο δολοφόνος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του, θαμμένη κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο χωριό Ανατολικό.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης απολογίας του, ο 46χρονος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του άτυχου κτηνοτρόφου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος στη διάρκεια καβγά που προηγήθηκε μεταξύ τους.



«Λύγισε» ο γιος του

«Λύγισε» μπροστά στις κάμερες ο γιος του δολοφονημένου επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού, ο οποίος επί 2,5 χρόνια ήταν θαμμένος στην κτηνοτροφική μονάδα του καθ΄ομολογίαν δράστη.

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Σε μερικά μέρη της οικογένειάς μου επικρατεί λύπη και στα άλλα το μίσος. Τώρα υπάρχει στυγνό μίσος» είπε ο γιος του δολοφονημένου επιχειρηματία στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Αναφερόμενος στα όσα έζησε η οικογένειά του όλο αυτό το διάστημα είπε:

«Περάσαμε δύσκολα και από οικονομικής άποψης και από κατηγορίες. Συνεχίζουμε χάρη στην οικογένεια και τους φίλους μας. Όλοι τους μας βοήθησαν. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς όλους, γιατί όλον αυτόν τον καιρό ενδιαφερόσασταν. Σας ευχαριστώ για τη στάση σας που δε μας ενοχλούσατε και την αστυνομία που δε σταμάτησε την έρευνα για την υπόθεση».



«Αν τον έβλεπα μπροστά μου θα του έλεγα ένα μεγάλο "γιατί". O θάνατος του πατέρα μου ήταν άδικος. Βοηθούσε φίλους και συγχωριανούς του. Ποτέ δεν είχε βλάψει και δεν είχε κάνει κακό σε κανέναν. Δεν του άξιζε αυτός ο θάνατος».

Όπως είπε ο Αρχιμήδης Γραικός, «τον κατηγορούμενο τον είχα δει πρώτη και τελευταία φορά την ημέρα που εξαφανίστηκε ο πατέρας μου. Μας είχε πει ότι είναι κοντά μας».

Μάλιστα ο καθ΄ομολογίαν δράστης φέρεται να έδειχνε ενδιαφέρον για την πορεία των ερευνών και να ρωτά την οικογένεια του Δημήτρη Γραικού για την εξέλιξή τους. Δήλωνε κοντά στην οικογένεια, τους τηλεφωνούσε και ήθελε να μάθει για την πορεία των ερευνών, ζητώντας να αποδοθεί αλήθεια, δήλωσε ο γιος του Γραικού, προσθέτοντας πως «ένα χρέος που είχε απέναντι στον πατέρα μου είπε ότι θα μας το ξεχρέωνε».

Το μόνο που θέλει πλέον είναι να λάμψει η πλήρης αλήθεια. Ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Αν υπάρχουν συνεργοί και εμπλέκονται κάποιοι, να βγουν στη φόρα και να μάθουν επιτέλους τι συνέβη τότε, όπως είπε ο Αρχιμήδης Γραικός.

«Tο μίσος φέρνει μόνο μίσος και η κακία, κακία. Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς και ούτε θέλουμε να γίνουμε».

Ένταση στα δικαστήρια

Το πρωί της Τετάρτης (05/06), κατά την προσέλευσή του ενώπιον των δικαστικών αρχών, ο κατηγορούμενος μπήκε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης από την «πίσω πόρτα», κάτι το οποίο εξόργισε τους συγγενείς και τους φίλους του θύματος, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από την κύρια είσοδο του δικαστικού κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν, μάλιστα, οι στιγμές έντασης, καθώς ορισμένοι επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του δικαστικού μεγάρου, κάτι το οποίο απετράπη από τους άνδρες της αστυνομίας.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ