ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα μέλη της «άγριας» συμμορίας που είχαν «ρημάξει» βόρεια και νότια προάστια

Αυτά είναι τα μέλη της «άγριας» συμμορίας που είχαν «ρημάξει» βόρεια και νότια προάστια
ΕΛ.ΑΣ.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των τεσσάρων μελών της εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές στις περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων και εξαρθρώθηκε την 23η Μαΐου 2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

ΣΑΡΑΦΗ Γεώργιο του Χρήστου και της Φρόσως, γεννηθέντα 21-9-1983 στη Λάρισα

ΣΑΡΑΦΗ Αλέξανδρο του Χρήστου και της Φρόσως γεννηθέντα στις 12-10-1979 στη Λάρισα

ΚΑΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟ Κοσμά του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 13-3-1973 στη Βέροια

ΒΙΛΑΝΑΚΗ Γεωργίου του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης, γεννηθέντα στις 4-11-1979 στο Βόλο

Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον και αναζητούνται δύο συνεργοί τους.

Δείτε τις φωτογραφίες τους στη galley του CNN Greece

Πώς δρούσε η σπείρα

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2018 με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, διαπράττοντας τις πρωινές και βραδινές ώρες, κλοπές από άτομα, τα οποία εντόπιζαν και στοχοποιούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες και ακολουθούσαν τα θύματά τους χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα. Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα έσκαγαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν τα θύματα και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά, χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας σε Γλυφάδα, Βούλα, Κορωπί, Ηλιούπολη και Κηφισιά. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, Ι.Χ αυτοκίνητο και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες, που το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ