ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Επιμένουν στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου οι συγγενείς του 44χρονου νεκρού κρατούμενου

Πάτρα: Επιμένουν στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου οι συγγενείς του 44χρονου νεκρού κρατούμενου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ Τατιάνα Μπόλαρη

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε συγγενής του 44χρονου κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, ο οποίος έφθασε ετοιμοθάνατος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, με εμφανή σημάδια τραυματισμού και μώλωπες.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλει την απρόσκοπτη διακίνηση ναρκωτικών εντός της φυλακής και όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο 44χρονος είχε δεχθεί απειλές και φοβόταν για τη ζωή του.

«Έλεγε συνέχεια ότι απειλούμαι, απειλούμαι, απειλούμαι. Δηλαδή φοβόταν για τη ζωή του. Ζήτησε προστασία μέσα στις φυλακές», λέει η γυναίκα. Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η σορός του 44χρονου, αναφέρει:

«Είναι χτυπημένος παντού. Είναι όλο του το κορμί με μώλωπες, ματωμένος στο πρόσωπο κι ακόμη δεν μας έχουν πει την αιτία θανάτου».

Σύμφωνα με τη συγγενή του κρατούμενου, ο 44χρονος άνδρας ήταν χρήστης ναρκωτικών και δεν είχε πληρώσει για τις ουσίες που του είχαν δώσει, ενώ εξέτιε ποινή για ανάλογες υποθέσεις.

Το συγγενικό περιβάλλον του 44χρονου, ζητά από τις αρχές να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να γίνουν γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο κρατούμενος.

«Ζητάμε να βρεθούν οι δράστες και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στις φυλακές. Περνάνε τα ναρκωτικά σαν να είναι έξω. Δηλαδή πιο εύκολα πωλούνται τα ναρκωτικά μέσα στις φυλακές, παρά έξω στην κοινωνία. Να σταματήσει πια αυτό το πράγμα διότι έχουν πεθάνει πολλά άτομα μέσα στις φυλακές», δηλώνει χαρακτηριστικά η συγγενής του 44χρονου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ