ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Έρευνα για τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή

Υπόθεση Novartis: Έρευνα για τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπό διερεύνηση τίθεται το σύνολο των χειρισμών της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis, με βάση τις αναφορές- καταγγελίες αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, λίγο πριν την αποχώρησή της από την υπηρεσία στις 30 Ιουνίου, παρήγγειλε την επανεξέταση των καταγγελιών του Ιωάννη Αγγελή, οι οποίες έγιναν όταν παραιτήθηκε από τη θέση του εποπτεύοντος εισαγγελέα επί των ζητημάτων Διαφθοράς.

Μεταξύ άλλων, κατέκρινε ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις αναφορές Αγγελή, η κ. Δημητρίου είχε διατάξει αρχικά έρευνα μόνο για τα όσα είχε καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις διαρροές προς τον Τύπο αναφορικά με το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, κατά το οποίο ο Ιωάννης Αγγελής και οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η υπόθεση της Novartis όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα δόθηκε στικάκι με στοιχεία για την Novartis τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει ο κ. Αγγελής. Η έρευνα αυτή, που είχε ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γρηγόρη Πεπόνη τέθηκε στο αρχείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ